Van'da Musa Anter Parkı önünde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Başkanı Musa İtah'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi, ellerinde Abdullah Öcalan ve öldürülen 3 PKK'li kadının posterleriyle slogan atarak yürüyüşe geçti.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne kadar sürdü.
Burada parti otobüsü üzerinde HDP İl Başkan Yardımcısı Esen Günay Kürtçe bir konuşma yaparak PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in uluslararası bir komployla öldürüldüğünü ileri sürdü.
Bunun bir katliam olduğunu belirten Günay, olayı protesto ettiklerini ve sorumluların bir an önce adalet karşısına çıkarılmasını istedi. Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe katılanlar olaysız dağıldı.