Hak ve Özgürlükler Partisi (HA...
MEBİT

Hak-Par İl Örgütünden Kobanê Açıklaması !

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Van İl Örgütü, Kobane’nin IŞİD çetelerinin işgalinden kurtulması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Abone Ol

2015-01-27 23:25:00 | Son Güncelleme : 2023-03-16 20:23:20

Hak-Par İl Örgütünden Kobanê Açıklaması !

IŞİD çetelerinin Kobane’den püskürtülmesinin dünyadaki tüm Kürtlere heyecan ve mutluluk verdiğinin belirtildiği açıklamada, “Irkçı şöven Suriye yönetimlerince Rojava’nın önemli politik merkezlerinden Konane kenti, 134 günlük bir direnişin sonucunda Kürt yurtsever güçlerinin kararlı direnişi ile özgürleşti. Kobanê zaferi bir kez daha gösterdi ki, başarının yolu birlikte mücadeleden geçmektedir.


Başlangıçta YPG güçleri ile başlayan ve daha sonra Güney Kürdistan Peşmerge  güçlerinin aktif desteği ile güçlenen Kobanê’deki mücadele, Özgür Suriye Ordusu ve Koalisyon güçlerinin de yardım ve desteği ile İŞİD işgaline son verdi.” denildi.


Kobanê’deki İŞİD işgalinin Kürt halkını doğusu batısı güneyi ve kuzeyi ile birlikte derinden üzdüğünün işaret edildiği açıklamada, “Bu çağdışı işgalin sona ermesi için Kürdistani güçler destek ve dayanışmalarını eksik etmemişlerdi. Kobanêdeki direnişi zaferle sonuçlandıran kuşkusuzki birlik ve dayanışma ruhudur. Kobanê ile başlayan Kürtlerarası hoşgörü ve birlikte mücadele anlayışı geliştirilerek güçlendirilmeli ve Kürt ulusal politikası olarak, Kürtlerin yaşadıkları ülkelerde kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesi yolunda bir şiar olmalı ve her alanda bu ilke hayata geçmelidir. HAK-PAR öteden beri Kürt Ulusal güçlerinin birliğini ısrarla savunmuş, birlik ve dayanışma ruhunun Kürt Ulusal sorununun çözülmesi konusunda bir anahtar olduğunu dile getirmiştir. Kürdistani güçler arasındaki güç birliği, Özgür ve Demokratik Kürdistan’ın biricik güvencesidir. Birlik başarının olmazsa olmaz şartıdır. Hak ve Özgürlükler Partisi olarak, Kobanê halkının birlik ve mücadele yolundaki azmini ve inancını selamlıyoruz. Kabanê’deki Kürt direniş güçlerinin zaferini kutluyoruz. Kobanê zaferi Kürt halkının ulusal gurur kaynağıdır.” denildi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.