Kobanê’de DAİŞ çeteleriyle çık...
MEBİT

YPG'li Azad Şakar’ı Van’da On Binler Uğurladı

Kobanê’de DAİŞ çeteleriyle çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Azad Şakar (Erdal Wan) Van’da on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi.

Abone Ol

2014-10-21 14:53:00 | Son Güncelleme : 2024-04-13 00:49:44

YPG'li Azad Şakar’ı Van’da On Binler Uğurladı

Kobanê’de DAİŞ çeteleriyle çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren Azad Şakar’ın (Erdal Wan) cenazesi Gevaş’ta yüzlerce araçlık konvoyla karşılandıktan sonra önce Karşıyaka Beşyol durağına getirildi. Burada on binlerce kişi tarafından omuzlara alınan cenaze daha sonra düzenlenen yürüyüşle Yenimahalle mezarlığına getirildi.

Yürüyüşte PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın  ve Azad Şakar’ın fotoğrafları açılırken sık sık, “Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP” sloganları atıldı. Cenaze törenine DBP Van İl Başkanı Musa İtah, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları Van MEYA-DER Başkanı Salih Kaplan, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri ve STÖ temsilcileri de katıldı. Cenaze töreni sırasında bir polis helikopterinin sürekli mezarlık çevresinde uçuş yapması halkın tepkisine neden oldu.



Cenazenin toprağa verilmesinin ardından söz alan DBP Van İl Başkanı Musa İtah “ Heval Azad yaktığı meşale ile nasıl özgür olacağımızın yolunu gösterdi. Şahadetiyle Kürdistan’ın kurtuluşunu kutladı. Hesapsız kitapsız bir biçimde onurlu bir yaşam için genç yaşında kendini feda etti. Azad’ın yolu özgürlüğe giden yoldur. Azad, Kobanê direnişinin anlamını iyi okudu ve yönünü oraya çevirdi. Kobanê’de zafer tüm Kürdistan’ın zaferidir” diye konuştu.

 


İtah’ın ardından söz alan Azad Şakar’ın babası Botin Şakar da Azad’ın tüm Kürdistan’ın şehidi olduğunu belirterek mücadelenin zafere kadar yükseltilmesini istedi.


Konuşmaların ardından cenaze töreni sona erdi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.