AK Parti Van Milletvekili Must...
MEBİT

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici Van Tso'yu Ziyaret Etti

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, seçim bölgesindeki çalışmaları kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (Van TSO) ziyaret ederek, kentin ekonomik sorunları, tüccar ve sanayicinin sıkıntıları hakkında bilgi alırken, vergi terkiniyle ilgilide bilgi alışverişinde bulundu.

Abone Ol

2014-09-19 12:10:00 | Son Güncelleme : 2024-03-01 16:48:27

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici Van Tso'yu Ziyaret Etti

Van Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki partililerle Van TSO’yu ziyaret etti. Burada konuşan Bilici, Van TSO’nun dinamik bir yapıya kavuştuğunu ve ticari faaliyetlerle uğraşan üyelerinin sıkıntılarıyla yakından ilgilendiğini belirtti.



Kentte yaşanan ekonomik sıkıntıların, Van TSO tarafından araştırılıp raporlar halinde kendilerine ve ilgili bakanlıklara sürekli bilgi şeklinde çözüm odaklı gönderildiğini dile getiren Bilici, Van’ın marka değerlerini korumak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Van TSO tarafından yapılan çalışmaların da bir ilk olduğunu kaydetti. Bilici, Van’ın marka şehir olması için gerekli potansiyele sahip olduğunu da dile getirdi.




Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, ticaret yaşamının unsurlarını oluşturan tüm kesimlerin çıkarlarını gözeten ve dengeleyen bir anlayışla ekonomik ve sosyal değişimin oluşturduğu toplumsal beklenti ve ihtiyaçlara uygun olarak hizmet verdiklerini belirtti. Takva, 2011 yılında Van’da meydana gelen deprem sonrasında kent ekonomisinin yaşadığı dar boğaz ile birlikte vergisel ödevlerini yerine getirmeyen mükelleflerin ciddi bir vergi borçlarının biriktiğini söyleyerek, tüccar ve esnafın biriken vergi borcu, mücbir sebep halinin bitimi sonrasında önemli bir sorun olacağını kaydetti. Vergi terkini konusunda şimdiden önlem alınmasını isteyen Takva, terkin kararının esnafın borç batağından kurtaracağını ve ildeki ticaretin yeniden canlanacağını belirtti.

 

 


Bunun üzerine Mustafa Bilici, vergi terkini ile ilgili daha önce Maliye Bakanı, Ekonomi Bakanı, Kalkınma Bakanı ile Van TSO heyetiyle beraber görüştüğünü, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la da Van milletvekilleri olarak görüştüklerini hatırlatarak, ancak bu konuda olumlu netice alamadıklarını söyledi. Terkin ile ilgili tüccar ve esnafların bir beklenti içinde olduklarını sözlerine ekleyen Bilici, konuyu ilgili bakanlıklar nezdin de tekrar gündeme getireceğini ve yoğun bir çaba harcayacağını sözlerine ekledi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.