Van Kalesi eteklerinde bulunan...
MEBİT

Van’ın tarihi mekanında 'mangal' yaktılar!

Van Kalesi eteklerinde bulunan eski Van şehrin bulunduğu alandaki tarihi mekanlara daha önce kepçelerle yapılan kazıdan sonra, bu kez de piknikçilerin eğlenme yeri haline geldi.

Abone Ol

2024-04-22 01:58:15 | Son Güncelleme : 2024-05-02 12:33:32

Van’ın tarihi mekanında 'mangal' yaktılar!

Serhat News'in haberine göre; Kayyum yönetiminde olduğu dönemde Van Büyükşehir Belediyesi Basın birimi tarafından 10 Kasım 2023 tarihinde Van Kalesi eteklerindeki tarihi mekânda görüntüler paylaşılmıştı. Paylaşılan görüntülerde Van Valisi Ozan Balcı tarafından ziyaret edilen alanda işçiler tekniğe uygun kazı çalışmaları yapıldığı gözlemlenirken, Vali Balcı’nın bölgede restorasyon çalışmaları başlatıldığı ve eski Van Şehrini tekrar günyüzüne çıkarılacağını söylüyordu.  

Ancak Vali Balcı’ın ziyaretinden bir gün sonra alanda çekilen fotoğraflarda ise yeni bir skandal ortaya çıkmıştı. Kale eteklerinde bir yurttaş tarafından çekilen fotoğraflarda bilimsel kazı yapan ekip yerine iş makineleriyle kazı yapıldığı ortaya çıkmıştı. Fotoğraflar kentte büyük bir tepkiye neden olmuştu.

Alanda dumanlar yükseliyor
İş makineleriyle yapılan kazıdan sonra kaderine terk edilen tarihi alan bu kez de piknikçilerin eğlenme yeri haline geldi. Alanda çekilen yeni görüntülerde tarihi mekanın üzerinde mangallar yakıldığı ve dumanların yükseldiği görülüyor.
 

 

  • Etiketler : IZGARA MANGAL TARİHİ YAPI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER