Antalya Muratpaşa Belediyesi t...
MEBİT

Antalya'daki o fuara Van damgası

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen sadece Türkiye'den değil dünyanın farklı noktalarından Antalya'ya yerleşenleri, geldiği yeri de doğduğu yeri de unutmayanları bir araya getiren 7. Yöreler Renkler Festivaline Antalya'da yaşayan Vanlıların kurmuş olduğu Antalya Van Vakfı Kadın Kolları standı damga vurdu.

Abone Ol

2023-09-29 16:17:53 | Son Güncelleme : 2024-07-26 14:43:37

Antalya'daki o fuara Van damgası

Muratpaşa Belediyesi ve 72 yöre, kültür, hemşeri, yardım ve dayanışma derneğinin işbirliğiyle düzenlenen Yöreler Renkler Festivalinin yedincisi 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arası düzenleniyor.

Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda festivale katılanlar için kurulan stantlarda katılanlar yörelerinin yemeklerini, el sanatlarını, doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmanın yanında birbirleriyle kaynaşma imkanı buluyor. Birçok ünlü sanatçının katıldığı festival yoğun ilgi görüyor.

Antalya'da Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunan Antalya Van Vakfı Kadın Kolları Türkiye’miz Hepimizin sloganıyla düzenlenen festivale katılarak Van’ın tescilli ürünlerini tanıttı.

VAN STANDINA YOĞUN İLGİ

Antalya Van Vakfı Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede, festivalin çok güzel geçtiğini belirterek, “25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Yöreler Renkler Festivaline katılarak Van’ımızı en güzel şekilde temsil ediyoruz. Festivalde şehrimizin tescillenmiş ve bilinen yemeklerini halka sunarak tanıttık. Keledoş, hedik, Van pastası, ayran aşı, balık, kavurga, erik kurusu kızartması lavaş ekmek, otlu peynir gibi lezzetleri misafirlerimize tattırıp yapamadıklarımızın da elimizden geldiğince resimlerle, broşürlerle Van’ın ürünlerini festivale katılanlara anlattık. Çok büyük ilgiyle, coşkuyla karşılaştık. Ziyaretçiler standımıza yoğun ilgi gösterdi. Van’ı çok merak ettiler ve en kısa sürede ziyaret edeceklerini belirttiler. Standımızı ziyaret eden Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a Van’ın meşhur yemeklerini tattırıp, tanıttık. Protokol üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bizim tek derdimiz Van’dır. Festivale katılan ziyaretçiler Van standını görünce duygulanıp ağladı. Van’ımızı çok seviyoruz, Van’ın tanıtımına, gelişmesi için her zaman çalışacağız. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a ve herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI ÇALIŞIYORUZ”

Van’ı tanıtmak için yıllardır hiçbir karşılık beklemeden çalıştıklarını söyleyen Dede, “Bizler Antalya’da Van’ımızın tanıtımı için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. Bu zamana kadar kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıttık, bundan sonra da tanıtım çalışmalarımız devam edecek. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımızı yaparken kesinlikle hiçbir beklentimiz yok. Tamamen gönüllülük esasına dayalı, Van’ımızın tanıtımı için emek verip çaba harcıyoruz. Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak Antalya’da ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Antalya’da ben değil biz olma anlayışıyla hareket ediyoruz. Biz memleketimiz Van’ı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Kapımız ve gönlümüz bütün dostlara açıktır. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde her zaman yanımızda yer alarak destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Vansesi Gazetesi

  • Etiketler : ANTALYA FUAR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER