Cumhurbaşkanlığı tarafından 20...
MEBİT

Van’da KHK ile ihraç edilen Damarseçkin’in trajik hikayesi…

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2017 yılında çıkarılan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ihraç edilen öğretmen Abdullah Damarseçkin, ihraç sonrası geçirdiği trafik kazasında yatalak duruma düştü. Tek başına bir evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Damarseçkin’ın yaşadıkları ise yürekleri yakacak cinsten.

Abone Ol

2023-06-03 11:19:16 | Son Güncelleme : 2024-04-19 17:58:02

Van’da KHK ile ihraç edilen Damarseçkin’in trajik hikayesi…

Resmi Gazetede yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Van’da İçişleri Bakanlığı Genel Komutanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TRT ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı çalışan 80 kişi ihraç edildi. İçişleri Bakanlığı Genel Komutanlığı’na bağlı 21 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 57 öğretmen, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’ndan (TRT) bir muhabir ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir memur olmak üzere 80 kişiyle birlikte ihraç edilen öğretmen Abdullah Damarseçkin, haksızlıkla mücadele edenlerden sadece biriydi. Damarseçkin’in mücadele sürecinde geçirdiği trafik kazasıyla birlikte yaşamı tamamen kaosu dönüştü. Kaza sonrası yatağa mahkûm kalan Damarseçkin, tek başına iki gözlü bir evde yaşam mücadelesi veriyor.


Tek başına ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor
Geçirdiği trafik kazasından sonra hastanede kalça kemiklerine 3 platin takılan Damarseçkin, aylardır zor şartlar altında tek başına kaldığı iki gözlü evde yaşam mücadelesi veriyor. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Damarseçkin, ihraç nedenine halen anlam veremediğini söylüyor. Ziraat Mühendisliğini bitirdikten sonra öğretmen olarak atandığını söylüyor. Atamasının yapıldığı kırsal köylerde başta kız çocukların okuması olmak üzere önemli çalışmalara imza attığını da dile getiren Damarseçkin, kurulu olan hayatının bir gece de çıkarılan KHK ile alt üst olduğunu kaydediyor.

‘Ben hala neden ihraç edildiği bilmiyorum’
Konuşurken cümle kurmaktan zorluk çeken Damarseçkin, “Ben halen neden ihraç edildiğimi bilmiyorum” diyerek yaşanan kanunsuzluğa isyan ediyor.  İhraç kararından sonra işsiz kaldığını da belirten Damarseçkin, “İş arayışında iken, yoldan geçerken bana araba çarptı. Kaza sonrası hastaneye götürüldüm. 6 ay hastanede kaldım” diye özetliyor o süreci.  Hastanede taburcu olduktan sonra kaldığı kiralık evden de çıkarıldığını dile getiren Damarseçkin, “Ben yatağa bağlı olduğum sırada ev sahibi beni evden çıkardı. Kızım geldi bana iki gözlü bir ev tutu. Şimdi burada kendi ihtiyaçlarımı bile karşılayamayacak durumdayım. Bazen evden bakım hizmeti gelip yaralarımı pansuman ediyor.  Ama bu şartlarda geçinmek çok zor” diyerek yaşadığı zulme öfkesini ifade ediyor.

 

 

Serhat News

  • Etiketler : KHK VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER