Van’da kurumsal bir markette m...
MEBİT

Van'ın ilk kadın motorkuryesi Şirvan Şipal

Van’da kurumsal bir markette motokurye olarak çalışan Şirvan Şipal, en büyük amacının kadınlarında zor işleri yapabileceğini göstermek olduğunu kaydetti.

Abone Ol

2023-03-26 03:27:09 | Son Güncelleme : 2024-04-16 18:09:02

Van'ın ilk kadın motorkuryesi Şirvan Şipal

Van’da kurumsal bir markette motokurye olarak çalışan Şirvan Şipal, en büyük amacının kadınlarında zor işleri yapabileceğini göstermek olduğunu kaydetti.

arabaslik.com'dan Yasemin Dikici'nin özel haberi: Şirvan Şipal (22), Van’ın ilk kadın motokuryesi. Şipal, küçük yaşlarda motor sürmeye başlayan ve ilk motorunu kendi kazandığı parayla alan Şipal, bu tutkusunu mesleğe dönüştürdü. Motor kullanma aşkıyla yola çıkan Şipal, “Motokurye olarak çalışmaya başlamadan önce etrafımda çok fazla motokurye arkadaşım vardı. Sürekli bana ‘Sende bu işi yapmalısın’ diyorlardı. Arkadaşlarımın da desteğini alarak bu işe başladım” diye konuştu.

Kadın motokurye olarak işe başladığı dönemlerde çok iyi tepkiler aldığına vurgu yapan Şirvan, “’Sen kadınsın buna gücün yetmez. Kadın ne anlar motor sürmekten. Ev ev nasıl gezeceksin gibi tepkilere de maruz kaldım. Fakat bu sözlere kulak asmadım, kadın isterse her şeyi yapar. Kadınların toplumda hak ettiği yere gelmesi için ekonomik özgürlüğe sahip olması gerektiğini düşünüyorum. ”dedi.

‘SEVİLEN VE KARŞILIĞI ALINAN MESLEKTE VERİMLİ OLUNUR’
Şipal, “Çalışan, üreten, kendi parasını kazanan bir kadın olmanın verdiği huzur bambaşkaydı. Para kazanmanın ve hayatını kazanmanın pek çok yolu var. Eğer motorla tercih ediyorlarsa sadece kendilerine inansınlar ve güvensinler. Yaptığım iş ile kadınlara örnek ve öncü olmak beni gururlandırıp, mutlu ediyor. Kadınların istedikleri ve sevdikleri meslek alanlarında mutlu olacağının düşüncesindeyim. Bunun yanında kadınlar emeklerinin karşılığına da alırlarsa daha verimli meslek dallarından çalışıp verimli olacaktır” diye konuştu. 

‘TACİZLERE RAĞMEN YILMADIM, YILMAYACAĞIM’
Siparişlerini götürdüğü evlerde özelikle kadın müşterilerden çok destek aldığını belirten Şipal, erkekler tarafından ise,  sözlü baskı ve tacizlere maruz kaldığını dile getirdi. Şipal,  “Sipariş panelinde kadın erkek seçeneği var müşteriler panel üzerinden kadın veya erkek kurye seçebiliyorlar. İnsanlar merak ettikleri için beni çağırıyorlardı. Erkek müşteriler olunca ister istemez korkuyordum. Beni eve davet ediyorlardı, farklı bakışlara maruz kalıyordum. Ama yılmadım, bu algının bir gün değişeceğine ve bizim gibi girişimci kadınların bunu değiştireceğine inanıyorum.” ifade etti.

  • Etiketler : Van Haber MOTOKURYE VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER