Uzun yıllardır Antalya’da siya...
MEBİT

Vanlı İş İnsanı Murat Yaşar Müncester CHP’den aday adaylığını açıkladı

Uzun yıllardır Antalya’da siyaset yapan, Antalya Vanlılar Dernek Başkanı iş insanı Murat Yaşar Müncester, 2023 Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adaylığını açıkladı. Antalya’da faaliyet gösteren 45 derneğin destek verdiği Murat Yaşar Müncester, “Antalya’mızda yaşayan her bir vatandaşın sesi olacağız” dedi.

Abone Ol

2023-01-30 15:06:14 | Son Güncelleme : 2024-03-27 13:47:51

Vanlı İş İnsanı Murat Yaşar Müncester CHP’den aday adaylığını açıkladı

Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla uzun yıllardır Antalya’da önemli çalışmalara imza atan, 32 yıldır Antalya’da yaşayan ve elini taşın altına koyarak kentin sorunlarına sahip çıkan, çözüm önerileri sunan Antalya Vanlılar Dernek Başkanı Murat Yaşar Müncester, Antalya’da faaliyet gösteren temsilcileriyle bir araya gelerek CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 “ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM”

Ali Baba Restaurant’ta düzenlenen aday adaylığı açıklamasında kendisini yalnız bırakmayan dernek başkanlarına seslenen Müncester, “Antalya’da yaşayan her bireyin aday olma hakkı olduğuna inanıyorum. Vanlı olup 32 yıldır Antalya'da yaşayan, Antalya’ya yatırım yapan birisi olarak elimi hep taşın altına koydum. Kentimizin sorunlarına duyarlı davrandım. Doğduğum şehre de yaşadığım şehre hep sahip çıktım. Manavgat yangınında da vardım Kumluca sel felaketinde de hemşehrilerimizin yanındaydım” dedi.

“STK’LARIN KAPISI OY İÇİN ÇALINIYOR”

İş insanlığının yanı sıra uzun yıllardan bu yana siyasetin de içinde olduğunu, bunun yanı sıra sivil toplum örgütü başkanlığı yaptığını söyleyen Müncester, “Siyasi partiler ne yazık ki STK’ların yalnızca oy desteği için kapısını çalıyor. Hiçbir STK’ya siyasi temsiliyet için bir teklifle gelinmiyor. Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıp aynı zamanda güçlü bir STK başkanı olarak aday adaylığımı açıkladım” diye konuştu.

“Halkımızın doğru karar vereceğine inanıyorum”

Müncester, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ekonomik sıkıntıların yaşamı zorlaştırdığı, hukuksuzluğun baş gösterdiği ve ciddi anlamda kutuplaşmaların yaşandığı bir ortamda ve süreçte bir birey olarak elimi taşın altına sokmak istedim. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi “Yeter Söz Milletin” diyor halkımızın ülkemizin geleceği için en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Bu özel ve anlamlı günde yanımda yer alan tüm dernek başkanı arkadaşlarıma ve kıymetli Antalyalılara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Antalya Vanlılar Dernek Başkanı iş insanı Murat Yaşar Müncester’in toplantısına Urfa Dernek Başkanı Mehmet Uymaz, Ağrı Patnos Dernek Başkanı Hadi Tatlı, Siirt Eruh Dernek Başkanı Abdurrahman Kaya, Galericiler Dernek Başkanı Ramazan Kaplan, Bitlis Dernek Başkanı Vedat Yapa, Muş Dernek Başkanı Abdullah Mutlu, Adıyaman Dernek Başkanı Nihat Türkeri, Hakkari Dernek Başkanı Salih Selek, Malatya Dernek Başkanı Nüvit Özüberk, Anadolu Federasyon Dernek Başkanı Hıdır Turan, Tunceli Dernek Başkanı Pamuk Değirmenci, Antalya Diyarbakırlı İş Adamları Derneği Başkanı Timur İnanç, Vanlı İşadamları Dernek Başkanı Alper Pişkin, Van Ercişliler Dernek Başkanı İzzet Demir, Doğu ve Güneydoğu İşadamları Derneği Başkanı Ercan Özbay, Elazığlılar Dernek Başkanı Ali Güldaroğlu, Gaziantep Yavuzeli Dernek Başkanı Ali Ekber Yıldırım, Amasya Merzifon Kayadüzü Köyü Dernek Başkanı Aslan Gülcan, Çorum Dernek Başkanı Musa Han, Çorum Dernek Başkanı Yardımcısı Cemalettin Pelen, Merzifon Dernek Başkanı Hüseyin Banbal, Kahramanaraş Dernek Başkanı Mehmet Akif Yıldız, Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Hıdır Dağtekin, Burdur Dernek Başkanı Şenol Çelik, Antalya Dostları Dernek Başkanı Filiz Cesur, Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği Başkanı Bülent Kantarcılar, Konyalılar Dernek Başkanı Nebi Sezgin, Ağrı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lokman İnan, Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Serdar Mertkan, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Dursun Kaya, Antalya Zeytinköy Alevilik Kültürü Yaratma Derneği yetkili Fatma Hakikat, Antalya Batmanlılar Dernek Başkanı Necat Pekince, Haci Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Binali Efe, Gaziantep Kültür Dernek Başkanı Haydar Doğan, Tüm Hataylılar Hatay Dostları Derneği yetkilisi Kenan Yozgatlı, Antalya Çanakkaleliler Derneği yetkilisi Levent Yılmaz, Alevi Kültür Derneği Genel Sekreter ve Kepez Şube Başkanı Seher Şengüllüyılmaz, Alevi Kültür Derneği Marmara Bölge Sorumlusu Döşemealtı Şube Başkanı Ergün Kurt, Kamu Derneği Başkanı İhsan Üre, Akdeniz Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Hüsamettin Durak, Utef Leman Gebizli Kimsesizlere Umut Dernek Başkanı Güldane Kaya Kaçar, Akdeniz İş İnsanları Derneği üyesi Veysel Mutlu, Önceki Dönem Van Vakfı Başkanı Vedat Sinoğlu ve iş insanı Şehmus Gökeren katıldı.

Kaynak: Vansesi Gazetesi

  • Etiketler : Van Haber VAN CHP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER