Konferans Ligi çeyrek final rö...
MEBİT

Kadıköy'de Olympiakos turu geçti!

Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'yle 11. dakikada öne geçti. Normal süresi 1-0 biten maç uzatmalara, sonra da penaltılara gitti. Olympiakos 3-2'yle tur atladı.

Abone Ol

2024-04-19 02:30:17 | Son Güncelleme : 2024-05-04 00:17:44

Kadıköy'de Olympiakos turu geçti!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde 3-2 kaybettiği maçın rövanşında Yunanistan'ın Olympiakos takımını Kadıköy'de konuk etti.

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Fatih Karagümrük maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti ve sarı lacivertliler 6 ay sonra ilk kez ideal 11'iyle sahaya çıktı.

Tur için en az 2 farklı galibiyet alması gereken Fenerbahçe 11. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle 1-0 öne geçti. Tadic'in soldan pasında ceza yayı üzerinde meşin yuvarlağı kontrol eden Szymanski, sağdan atağa katılan İrfan Can Kahveci'yi gördü. Kahveci'ni ceza sahası içi sağ çaprazından düzeltip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalecinin solundan filelerle buluştu.

34. dakikada Olympiakos savunmasının uzaklaştıramadığı top İrfan Can Kahveci'de kaldı. Ceza sahası dışı sağ çaprazında meşin yuvarlağı alan İrfan Can Kahveci, rakibinden sıyrılıp sert vurdu ancak kaleci Tzolakis gole izin vermedi.

Maç Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Toplam skorda 3-3 eşitlik olduğu için 30 dakikalık uzatma bölümü oynandı. Uzatmalarda skor değişmeyince seri penaltılara geçildi. 

Penaltı atışlarında Fenerbahçe'den Batshuayi ve Djiku golü buldu; Tadic, Cengiz Ünder ve Bonucci kaçıran isimler oldu. Olympiakos'ta ise El Kaabi, Horta, Masouras penaltı atışlarını gole çevirdi. El-Arabi ve Rodinei penaltıdan faydalanamadı.

Normal süresi 1-0 biten maçı  Olympiakos, penaltı atışlarında 3-2 üstünlük kurarak kazandı ve tur atlayan taraf oldu. 

  • Etiketler : FENERBAHÇE
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER