Kılıçdaroğlu, yarın saat 11.00...
MEBİT

CHP MYK’da istifalar verildi, kurultay takvimi başlıyor

Kılıçdaroğlu, yarın saat 11.00’de Meclis’te milletvekilleriyle bir araya gelecek

Abone Ol

2023-06-02 09:14:27 | Son Güncelleme : 2024-03-18 06:06:15

CHP MYK’da istifalar verildi, kurultay takvimi başlıyor

Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Genel Başkan yardımcılarının istifalarını kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay takviminin başlatılması talimatını verdi. Kılıçdaroğlu, ardından da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda kaybedilmesinin ardından CHP’de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. CHP MYK, istifa söylentileri ve kurultay tartışmalarının gölgesinde bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık beş saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin istifalarını kabul ederken seçime yönelik değerlendirmeler de yapıldı. Kılıçdaroğlu ayrıca Temmuz ayında yapılması planlanan Olağan Kurultay için takvimin başlatılması talimatını verdi. Geçtiğimiz yıl yapılması gereken CHP Olağan Kurultayı seçimler gerekçesiyle parti tüzüğünün verdiği yetkiyle bir yıl ertelenmişti.

Böke’den istifa tweeti
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de toplantının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na istifalarımızı sunduk. Yeni oluşacak Merkez Yönetim Kurulu’nda bir görev almamakla birlikte Sayın Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekçileriyle, eşit ve özgür bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleyi Parti Meclisi üyesi olarak sürdüreceğim” ifadesini kullandı.

İmamoğlu’nun destek vermesi bekleniyor
MYK toplantısının ardından Kılçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile baş başa görüşmeye geçti. Kamuoyunda İmamoğlu’nun “Değişim” çağrısının ardından yönetime bayrak açacağı yorumları yapılsa da, İmamoğlu’nun, böyle bir girişimde bulunma niyetinin bulunmadığı öğrenildi. Ancak İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na “değişim” talebini ileteceği ve bu doğrultuda MYK’da yapılacak yeni görevlendirmeler için kendi önerilerinin de dikkate alınmasını talep edeceği belirtildi. Bu arada CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’den de dikkat çeken bir çıkış geldi. Kendisinin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip olduğu 2005 yılındaki kurultayı hatırlatan Sarıgül, İmamoğlu’na “Acele etme” çağrısında bulundu.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sona erdi. İmamoğlu, saat 19.12'de geldiği genel merkezden 20.42'de ayrıldı.

İki isimle ayrı ayrı görüşmesi dikkat çekti
Öte yandan MYK öncesinde ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sabah saatlerinde Genel Merkez’e gelerek yaklaşık 40 dakika Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kaftancıoğlu cephesinden, görüşmenin “seçimlere yönelik değerlendirme” kapsamında yapıldığı belirtildi. Ancak bir süredir Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu’nun birlikte hareket etmediği konuşulurken, Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu ve İmamoğlu ile ayrı ayrı görüşmesi dikkat çekti.

Yarın Meclis’te vekillerle bir araya geliyor
Bu arada Kılıçdaroğlu, yarın saat 11.00’de Meclis’te milletvekilleriyle bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri ile “istifa” çağrılarını da değerlendirmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, bugün Fikret Bila’ya verdiği röportajda istifa iddiaları ile ilgili “Değerlendirmeler yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz” demişti. Kılıçdaroğlu 3 Haziran Cumartesi günü ise CHP Parti Meclisi’ne (PM) başkanlık edecek. Saat 10.00'da başlayacak toplantıda da seçim sonuçları, yol haritası ve kurultay görüşülecek. PM toplantısında CHP’nin Meclis yönetimi de belli olacak. Grup Başkanlığı için Özgür Özel’in ismi öne çıkarken, üç grup başkanvekili için seçim yapılmayacağı, Kılıçdaroğlu’nun üç ismi belirleyeceği öğrenildi.

T24

  • Etiketler : CHP MYK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER