14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçi...
MEBİT

HDP’ye gençlerden milletvekilliği için aday adaylık başvuruları sürüyor

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında katılan HDP’ye gençlerden milletvekilliği için aday adaylık başvuruları sürüyor. Ağrı’da yaşayan Azat İnan da en genç aday adaylardan biri. İnan, gençlere bu seçimde büyük bir sorumluluk düştüğünü kendisinin de bu saikler ışığında başvuru yaptığını aktarıyor.

Abone Ol

2023-03-27 10:35:43 | Son Güncelleme : 2024-04-19 10:20:16

HDP’ye gençlerden milletvekilliği için aday adaylık başvuruları sürüyor

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimde milletvekilliği için 17-25 Mart arasında aday adaylık başvuruları yapıldı. Siyasi partilerin birçoğunun hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçiminde ittifaklar halinde girecekleri bu seçime Halkların Demokratik Partisi’de (HDP) Yeşil Sol Parti’den gireceğini açıkladı. Bu yıl çok sayıda genç aday adayı da HDP’den milletvekilli olmak için başvuruda bulundu.

‘Mücadelemizi büyütmek için başvuruda bulundum’
Doğubeyazıtlı olan Azat İnan, 26 yaşında. Lisans eğitimini Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünde tamamlayan İnan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde (Çapa) Onkoloji Enstitüsü Kanser Genetiği Araştırma Laboratuvarı’nda çalışmalarda bulundu. HDP’nin Ağrı’da sürdürdüğü parti çalışmalarına katılan İnan, milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

İnan, aday adaylık başvurusunda bulunma nedeninin, eşit yurttaşlık temelinde Kürt halkının özgürlük mücadelesinde gençliğin lokomotif güç olduğunu söyledi. İnan, “Bu nedenle de faşist feodal zihniyetin en büyük hedefi gençlerdir. Faşizmin panzehri eğitimli, bilinçli ve sorgulayan gençlerdir. Kendi iktidarları için gençleri çaresizliğe, eğitimsizliğe, asimilasyona, madde bağımlılığına, fuhuşa, işsizliğe, sömürüye ve topraklarından göçe mahkûm edenlere karşı daha fazla genç fikirler katarak mücadelemizi büyütmek için başvuruda bulundum” dedi.

Genç bakış açısıyla aday adaylık başvuruları yapıldı
İnan, başta Kürt sorunu olmak üzere tüm toplumsal ve ekolojik sorunlara genç bakış açısıyla çözümler sunmanın önemine vurgu yaptı. İnan, “Sanata, bilime, doğaya, hayvanlara, kadınlara, çocuklara ve kendi fikrinden olmayan herkese saldırgan davranıp hak tanımayan zihniyete karşı durmak için başvurdum. Tarikatların cemaatlerin çocuk ve gençleri istismar etmesine fırsat verenlere karşı koymak, bizleri hukuksuzca zindanlarda rehin alan zihniyete karşı durabilmek, halkımıza dayatılan inkâr ve imha politikalarına karşı koymak için göreve hazırım” dedi.

İnan, “Kürt halkının onuruna kast etmeyi yönetim politikası haline getirenlere karşı durmak, kayyımlarla Kürt halkının iradesini yok sayanlara karşı durmak, Deniz Poyrazlar, Kemal Kurkutlar ve daha nice katledilen arkadaşlarımızın faillerine siyaset kurumu aracılığıyla hukuk önünde hesap sormak için göreve hazırım” ifadelerini kullandı.

İnan, son olarak şunları kaydetti: “Binlerce yıllık tarihi olan kadim Kürt dilini ‘bilinmeyen dil’ olarak niteleyen ve dünyanın her yerinde Kürt diline engelleme getirmeye çalışan zihniyete karşı mücadele edilmelidir. Kürt halkının temel haklarını, kazanımlarını ve değerlerini koruyabilmek ve bir adım daha öteye taşıyabilmek için gençlere güvenen, genç fikirlere inanan, gençlerin söz sahibi olmasını sağlayan partimin iradesi dâhilinde halkıma hizmet etmek için her onurlu Kürt genci gibi göreve hazırım.”

Serhat News

  • Etiketler : YEŞİL SOL PARTİ SEÇİM ADAY VAN HABER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER