Bloomberg’in yayınladığı anali...
MEBİT

Millet İttifakı kazanırsa ‘Ekonomi’nin emanet edileceği isim netleştti

Bloomberg’in yayınladığı analiz haberde Millet İttifakı‘nın seçimleri kazanması durumunda ekonominin Ali Babacan’a değil, İYİ Partili Bilge Yılmaz’a emanet edileceği yazıldı.

Abone Ol

2023-03-23 12:34:47 | Son Güncelleme : 2024-03-27 08:39:02

Millet İttifakı kazanırsa ‘Ekonomi’nin emanet edileceği isim netleştti

14 Mayıs seçim için geri sayım sürerken, Millet İttifakı’nda bakanlık için iç ve dış kaynaklardan kulis haberleri gelmeye devam ediyor. ABD’li medya kuruluşu Bloomberg, Millet İttifakı’ndaki bakanlık pazarlığını konu alan bir analiz yayınladı. 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın seçimi kazandığı bir senaryo üzerine kaleme alınan yazıda, ekonomi yönetiminde kimi görev yapacağı kulisine yer verildi.

“Bir Wharton Profesörü Seçimlerden Sonra Türkiye Ekonomisinde Devrim Sözü Verdi” başlıklı yazıda, ekonomide DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın değil, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın sözünün geçeceğine işaret edildi.

Pennsylvania Üniversitesine’ne bağlı Wharton İşletme Yüksekokulu’na (Wharton Business School) profesörlük yapan Yılmaz, 1 yıllık Türkiye gezisinin ardından İYİ Parti ile siyasete atılmıştı.

Bilge Yılmaz da Bloomberg’in söz konusu haberini kendi Twitter sayfasından paylaştı. 

Millet İttifakı’nın 12 maddelik yol haritasına göre, ittifaka dahil partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Bakanlıkların dağılımı ise ittifakı oluşturan siyasi partilerin çıkardığı milletvekili sayısına göre belirlenecek. İttifak partilerinin her biri kabinede en az bir bakan ile temsil edilecek.

  • Etiketler : MİLLET İTTİFAKI SEÇİM EKONOMİ VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER