31 Mart'ta, DEM Parti Halfeti...
MEBİT

DEM Parti'nin kazandığı o ilçede seçim yenileme kararı

31 Mart'ta, DEM Parti Halfeti Belediye Başkan Adayı, seçimi 906 ay fark ile kazandı. AK Parti'nin itirazları sonucu seçimin yenilenmesine karar verildi. Seçim, 2 Haziran'da tekrarlanacak.

Abone Ol

2024-04-05 16:15:26 | Son Güncelleme : 2024-04-30 10:35:35

DEM Parti'nin kazandığı o ilçede seçim yenileme kararı

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde DEM Parti'nin kazandığı Urfa'nın Halfeti ilçesinde, seçimlerin tekrarlanmasına karar verildi. Karar, il Seçim Kurulu tarafından alındı.

SEÇİM 2 HAZİRAN'DA
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 906 oy farkı ile birinci parti olduğu Halfeti’de, AK Parti'nin itirazı üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı verildi. AK Parti usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek ilçe seçim kuruluna başvuru yaptı. İlçe seçim kurulu itirazı usülden reddetti. AK Parti itirazını İl Seçim Kurulu'na taşıdı. İl Seçim Kurulu itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

İl Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar verdi. İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek.

DEM Parti konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "AKP’nin arka bahçesi haline gelen seçim kurulu, skandal bir kararla bu defa Halfeti seçimlerini iptal etmiştir. İktidarın sandıkta yapamadığını YSK eliyle yapmaya çalıştığı ve halk iradesini hiçe saydığı aşikardır. Verilen kararların halkımız nezdinde bir karşılığı olmayacaktır. Toplumsal gerilimi arttırmaya yönelik bu hukuk dışı hamleleri kabul etmiyoruz. Herkesi halkın kararına saygı duymaya davet ediyoruz" denildi. (Gazete Duvar)

  • Etiketler : DEM PARTİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER