HDP'nin 14 Mayıs'ta Yeşil Sol...
MEBİT

Öner Yiğit, milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yaptı

HDP'nin 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti olarak girme kararı aldığı seçimler öncesinde Van milletvekili aday adayları belli oldu. O adaylardan biri de Öner Yiğit oldu.

Abone Ol

2023-03-26 22:48:32 | Son Güncelleme : 2024-04-16 06:17:09

Öner Yiğit, milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yaptı

Seçim kararının alınmasından bu yana Van'da en çok merak edilen konulardan birisi olan HDP aday adayları ile ilgili meraklı bekleyiş sona erdi.

HDP'nin Yeşil Sol Parti olarak seçime girme kararı alması sonrasında aday adayları başvurularını Yeşil Sol Parti üzerinden yaparken, bugün itibariyle 66 kişilik liste de netleşmiş oldu. Listede HDP, DBP ve önceki partilerden bir çok yönetici, siyasetçi yer alırken, Van kamouyunun yakından tanıdığı isimlerden birisi olan Yiğit Öner de o listede yer aldı.

Geçmişte belediyecilik tecrübesi bulunan, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Ulaşım Daire Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Yiğit, Vanspor'da başkanlık görevini de yürüttü.

Yerel seçimlerde Tuşba'da Belediye Başkanlığı adaylığı da bulunan Yiğit, siyaset ile birlikte bir çok alanda da adından söz ettiren dinamiklerden birisi olmayı başardı. Kentin önemli konularında görüş bildiren ve yorumlarda bulunan isimlerden birisi olan Yiğit, aynı zamanda geçmişteki yerel yöneticilik tecrübelerini 'Demokrasi Perspektifinde Yerelde Demokratik Siyaset' başlıklı bir kitap da kaleme aldı.

Aday adaylığı döneminde ismi kulislerde en çok konuşulan ve listelerde yer alması beklenen Öner Yiğit, adaylığı bir çok kesim tarafından kabul gören bir isim olarak da öne çıkıyor.

 

  • Etiketler : HDP SİYASET YEŞİL SOL PARTİ Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER