31 Mart yerel seçimlerine artı...
MEBİT

SP İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu: İddialıyız

31 Mart yerel seçimlerine artık saatler kaldı. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da seçim yarışı kıyasıya devam ediyor.

Abone Ol

2019-03-27 23:30:00 | Son Güncelleme : 2024-04-16 06:17:17

SP İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu: İddialıyız

Parti mitingleri, adayların seçim vaatleri ve peş peşe açıklanan seçim anketlerinden sonra Türkiye 31 Mart pazar günü yerel seçimlerde oy kullanmak için sandık başına gidecek. Bugüne kadar Van'da yapılan anket sonuçlarına göre Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele eden HDP'nin Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan ile Mustafa Avcı, Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Necdet Takva'ya karşı önde gözüküyor. Van'da, büyükşehir kadar sonucu merak edilen en önemli ilçelerden biri de İpekyolu. 2014 yerel seçimlerinde HDP (60186) 3 bin oy farkla AK Parti'ye (57185) karşı burada ipi göğüslemişti. Saadet Partisi ise 2 bin 285 oy almıştı. Geçen seçimde olduğu gibi bölgedeki iki güçlü parti AK Parti ve HDP yine kıyasıya yarışırken bu kez Saadet Partisi de Van'da ve ilçelerde güçlü bir şekilde ''iddialıyız'' mesajı veriyor.  


Büyük çekişmenin yaşandığı Van'ın İpekyolu ilçesinde GazeteVAN olarak Saadet Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş'e seçimi sorduk.


 

İpekyolu'nda seçim havası nasıl?

İpekyolu Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarımız devam ediyor. Önceki seçimlere göre hem Van'da hem de Türkiye'nin genelinde daha iyi oy alacağız. Sahada çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. Bunların sandığa yasımasını istiyoruz. İnsanların gidip muhakkak oy kullansınlar. Kapı kapı geziyoruz, herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Gidebildiğimiz her yere gitmeye çalışıyoruz. Gidemediğimiz yerler elbette oluyor. Burdan da halkımızdan özür diliyoruz. Tabi ki dokunmadığımız evine gidemediğimiz vatandaşlarımızın da oylarına talibiz. Bildiğiniz gibi İpekyolu büyük bir ilçe herkese yetişmek mümkün olmuyor. 


Hangi kesimden daha çok oy alacaksınız?

Biz daha çok kararsız kesimden oy alacağız. Tepkili kesimden de oy alacağız. Kapı kapı geziyoruz. İnsanlar bize sarılıyor, gerçekten o duyguyu hissettik. İnandık. Halkıma güveniyoruz. İpekyolunu yönetme konusunda deneyimli ve donanımlıyız. Bu işe de talibiz. 


Seçmen neden Saadet Partisine oy versin?

Bizim parti olarak geçmişimizi biliyorlar. Ayrıca büyükşehir adayımızın deneyimlerini ve donanımlarını biliyorlar. Millİ Görüş belediyeceliğinin nasıl bir belediyecilik olduğunu biliyorlar.


Van'da iki hakim parti var biliyorsunuz, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Biz herkesin oylarına talibiz. Halkımızın daha önce hangi partiye oy verdiğinin önemi yok. Şu an hangi partiye oy vereceği önemli. Şu an birlik beraberliğe önem veren yapımız var. Bu yüzden herkesin oyuna talibiz.


AK Parti'nin oylarını böldünüz mü diyen oldu mu?

Böyle bir şey diyen olmadı aksine, AK Partili olsaydınız kapıyı suratınıza kapatırdık diyenler oldu.  

 

İpekyolu seçmeni ne istiyor? İpekyolu çok büyük bir ilçe kaç mahallesinde çalışma yapabildiniz?

Birlik beraberlik istiyor, hizmet ve istihdam konusunda ilçemizde büyük bir sıkıntı var. Halkımız özellikle bu problemleri çözmemizi istiyorlar. Dürüst bir şekilde çalışacak belediye başkanları istiyorlar. Şu an İpekyolu'nda 50 mahalle var. Bu mahallelerin yarısına ulaştık. 


2014 Seçimlerinde SP Van'da 2 bin 500 oy almış şu anki hedef nedir?

Bizim şu anki amacımız sadece kazanmak. Hedefimiz büyük, bir rakam zikretmek istemiyorum. Ama sürpriz yapacağız. Seçimlerde belirleyici olacağız, bu kadarını söyleyebilirim. İpekyolunda kararsız ve küskün seçmenin çok olduğunu gördüm. Bu kesimin oyunu alan parti kazanacak.


Sosyal medyayı partiniz de siz de etkin kullanıyorsunuz bunun avantaj ve dezavantajı neler?

Sosyal medyayı kullanan var, kullanmayan var. Sosyal medyanın artısı olduğunu düşünüyorum. Çok güzel tepkiler alıyorum. Projelerimiz orada çok anlattık ve olumlu tepkiler aldım. Çağımız teknoloji çağı, sosyal medya olmazsa olmaz.


Sosyal medyada projeler paylaşıyorsunuz. Bunlar ilçeye özgü mü hazırlandı, uygulanabilirliği var mı?

Tabi ki biz bu projeleri İpekyolu ilçemiz için hazırladık. Bunlar özel projeler. Proje olsun diye yapılmış şeyler değil. İpekyolu'nun tarihi, yapısı, doğası gözönüne alınarak yapılan projeler. İpkeyoluna has projelerdir. Biz 3 kalkınma merkezimiz var diyoruz. Bostaniçi, Erçek ve Eski Van. Bu bağlamda projelerimizi geliştiriyoruz. Türkiye genelinde 161 metropol ilçeden 146'ncı sıradayız. Bu beni çok üzdü. Projelerimizi de bu bağlamda geliştirdik. İpekyoluna dünyaya tanıtmak istiyoruz. İlçemiz Van'ın kalbi. Çok iyi tanıtılması gerekiyor. Bu bir yerel seçim, biz herkese kucak açarız. Bizim amacımız herkesi kucaklamak. Adaleti, dürüstlüğü sağlamak.


Bundan sonraki süreçte aktif olarak siyasette yer alacak mısınız?

Tabiki siyasette olacağım. Seçimin sonucu ne olursa olsun yoluma devam edeceğim. Zaten siyaset okudum. Bu işe girdiğiniz zaman kopması zor oluyor zaten. Benim için Saadet Partisi'nde siyasete başlamak çok güzel, olduğum yerden çok mutluyum. Çaresiz değiliz, çare var. ipekyolu'na kadın eli değmeli. Son olarak şunu demek istiyorum. Mutlaka herkes oy kullanmaya gitsin. Biz herkesin oy'una talibiz. Bu bir yerel seçim, kişilere oy vereceğiz. Adayların profiline bakalım, eğitimlerine bakalım. Artık bir şeylerin değişmesi lazım. Seçmenler artık iki taraftan da bıkmış, küsmüş. Bir yenilik lazım. Gençlerin ve kadınların oy'una özellikle talibim. Seçmenimiz bize karşı çok saygılı ve nezaketli çok teşekkür ediyorum. Kötü bir şeyle karşılaşmadık.

 

 

GAZETEVAN/ SEÇİM ÖZEL -RÖPORTAJ

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER