Eşitlik İçin Kadın Platformu (...
MEBİT

EŞİK Kadın Forumları’nın ilki Van’da: Birlikte mücadele etmeliyiz

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), 11 ilde yapmayı planladığı Kadın Forumları’nın ilkini Van’da düzenledi. Forumda, her türlü şiddete karşı birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı.

Abone Ol

2022-10-01 22:48:05 | Son Güncelleme : 2024-04-20 00:04:19

EŞİK Kadın Forumları’nın ilki Van’da: Birlikte mücadele etmeliyiz

EŞİK’in ‘Eşit, Özgür ve Şiddetsiz Yaşam’ sloganı ile Van, Edirne, Adana, Antalya, Aydın, Kuşadası, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Giresun, Nevşehir ve Sinop’ta yapmayı planladığı kadın forumlarının ilki, bugün Van Barosu Avukat Tahir Elçi Salonu’nda gerçekleştirdi.

Gazete Duvar'dan Salih Sertkal'in haberine göre: Toplantıya, EŞİK Platformu gönüllüleri Hülya Gülbahar ve Berrin Sönmez ile birçok siyasi partinin kadın kolları, kadın dernekleri ve çok sayıda kadın katıldı.

‘ORTAK MÜCADELEDE BİRLEŞMEK ADINA BURADAYIZ’
Forumda konuşan Berin Sönmez, forumun asıl amacının ülkenin her yerinde her türlü şiddete maruz kalan, savunmasız bırakılan, her türlü hukuksuzluğa tabi olan kadınlarla dayanışmak ve beraber mücadele etmek olduğunu söyledi. Forumların düzenleneceği tüm kentlerde kadınları dinleyerek ne yapılması noktasında hep beraber ortak bir yol haritası çıkaracaklarını anlatan Sönmez, “Bizler haklarımıza, hayallerimize, yaşamımıza sahip çıkmak için bugün buradayız. Şiddetten uzak, özgür ve eşit bireyler olarak kendimizi var etmeliyiz. Bu konuda sizleri dinlemek istiyoruz. Burada birbirimize anlamak ve ortak bir mücadele etmek için buradayız. Bu duygum ve sizlerle olan bu birlikteliğimiz bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

‘KADINLAR BÜYÜK BİR TEHLİKE ALTINDA’
Forumda konuşan bir diğer EŞİK gönüllüsü Zozan Özgökçe de kadınların kurtuluşunun ortak mücadele ve dayanışmadan geçtiğini, EŞİK’in bu dayanışma ve mücadeleye katkı sunmak için oluşturulduğunu söyledi. EŞİK’in uzun yıllardır kadın alanında çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Özgökçe “Bu forumu yapmamızın sebebi kadınların tehlike altında olması. Bu nedenle yan yana gelmemiz gerekiyor. Hepimizin hakları gasp edilmiştir. Kadınlar bunun için yaşamlarını verdiler. Şu süreç, çok etkili bir süreçtir çünkü vaktimiz kalmadı. Birbirimize kenetlenmemiz ve dokunmamız şart olmuştur. Bunun için birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Forum yapılan açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

  • Etiketler : Van Haber VAN KADIN KADIN HAKLARI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER