EŞİK Platformu, seçimler önces...
MEBİT

EŞİK, Van dahil 11 ilde 'Kadın Forumları' düzenleyecek

EŞİK Platformu, seçimler öncesinde kadınların öncelikli beş talebini yükseltmek amacıyla ‘EŞİK Kadın Forumları’ düzenliyor. İlk forum 1 Ekim’de Van’da, ikincisi ise 2 Ekim’de Edirne’de yapılacak.

Abone Ol

2022-09-30 22:26:47 | Son Güncelleme : 2024-03-29 17:03:41

EŞİK, Van dahil 11 ilde 'Kadın Forumları' düzenleyecek

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), 2023 seçimleri öncesinde kadınların öncelikli beş talebini yükseltmek ve dayanışmak amacıyla ‘EŞİK Kadın Forumları’ düzenliyor.

İlk aşamada 11 ilde yapılacak olan Kadın Forumları'nın ilk durağı, Van olacak. Van Barosu’nda 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak forumun ardından ikincisi forum ise Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Forumlarda kadın kazanımlarına yönelik tehditler, kadın mücadelesi ve ortak talepler konuşulacak.

‘5 ACİL TALEBİ KONUŞMAK ÜZERE ‘KADIN FORUMLARI’ DÜZENLİYORUZ’

EŞİK Platformu, yaptığı açıklamada, “Seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, iktidar milyonlarca kadına daha çok baskı, daha çok ayrımcılık ve şiddetten başka bir şey vaat etmiyor. Kadın katillerini cesaretlendiren nefret söylemlerini boca edenleri ödüllendiriyor. Muhalefet ittifaklarının şimdiye dek açıkladıkları programlarda ise toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için İstanbul Sözleşmesi’nin de önerdiği bütüncül politikaların eksik yer aldığını, yaşanan önemli krizlerden birinin de eşitlik krizi olduğunun gözden kaçırıldığını, çöküşten çıkış için acil önlemler önermediklerini izliyoruz. Bu nedenle EŞİK Platformu olarak 2020 yılında belirlediğimiz 5 acil talebimizi konuşmak, ortaklaştırmak ve tüm muhataplarına tekrar hatırlatmak yaşamsal bir önem taşıyor. Eril siyasetin kalın duvarlarını birlikte aşmak, tanışmak, dayanışmak için her siyasal görüşten ve toplumsal kesimden kadınlarla EŞİK Kadın Forumlarında bir araya geliyoruz” dedi.

'BİZLER EŞİT VE ÖZGÜR OLDUĞUMUZ BİR HAYAT YAŞAMAK İSTİYORUZ'
EŞİK, kadına ilişkin forumların devam edeceğine dikkat çekti ve 5 acil taleplerini şu şekilde açıkladı: “Önemli bir seçimin eşiğindeyken, ülkenin her yerindeki kadınların seçimimin; laik, demokratik, adil, eşit, tüm haklara saygılı siyasetten yana olacağını en güçlü şekilde göstermek üzere yola çıkıyoruz. Bizler eşit ve özgür olduğumuz, baskı, şiddet ve ayrımcılığa uğramadığımız, huzurla ve umutla dolu bir hayat yaşamak istiyoruz. Böyle bir hayatı hak ediyoruz. Eşitlik ve özgürlük yolculuğumuza ekim ve kasım ayı boyunca başka şehirlerden devam edeceğiz." EŞİK, taleplerini şu şekilde sıraladı: 

- Eşit yurttaşlık hakkımızı aşındırmaktan vazgeçin.

- Kazanılmış haklarımızı tehdit eden söylem ve girişimlere son verin.

- Evde, işte, sokakta, tüm toplumsal yaşamda şiddetsiz bir yaşam sürme hakkımız için acil eylem planı uygulayın.

- Eğitimi eşitlikçi, ayrımcılıktan uzak, bilimsel, laik, parasız hale getirin.

- Eşit istihdam, kreş ve işyerinde şiddeti önleme mekanizmaları için etkin politikalar uygulayın. 

KAYNAK: Gazete Duvar

  • Etiketler : KADIN Van Haber VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER