Van Kadın Platformu, 25 Kasım...
MEBİT

Van’da yürüyüş: Susmuyoruz, korkmuyoruz...

Van Kadın Platformu, 25 Kasım dolayısıyla kitlesel yürüyüş düzenledi. Musa Anter Parkı’nda buluşan kadınlar, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’ne yürüdü.

Abone Ol

2021-11-25 23:11:18 | Son Güncelleme : 2024-04-18 23:07:27

Van’da yürüyüş: Susmuyoruz, korkmuyoruz...

Yürüyüş öncesi Musa Anter Barış Parkı’nda yapılan açıklamaya, Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Star Kadın Derneği, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Van Şubeler Platformu Kadın Meclisi, Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İş Kadınları, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan ve Özgürlükler Partisi (PİA), Van Barış Anneleri Meclisi, birçok sivil toplum örgütü (STÖ) ve bağımsız feminist aktivistler katıldı. 

Açıklamayı Van Kadın Platformu adına okuyan Zeynep Tağtekin, "Bölgede ve yerelde erkek şiddeti, devletin özel savaş politikası ile birleşmiş ve kadına, çocuğa yönelik saldırılar her geçen gün daha da artmıştır. Yaşanan olayların faillerine yönelik uygulanan cezasızlık politikaları başka olayların da ortaya çıkmasına zemin oluşturmuştur. Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayan İpek Er, intihar etmiştir. Bu bir intihar değil, kadın cinayetidir. İpek Er’i değil Musa Orhan’ı koruyan yargı yine aynı zamanda bu olay  karşısında susmayanları cezalandırmaya devam etmiştir. İlimizde iki kız öğrenci Talip K. adlı uzman çavuş tarafından hem cinsel istismara uğramış hem de şiddet görmüştür. Tüm bunlar AKP ve MHP iktidarının bölge özelinde uyguladığı özel savaş ve asimilasyon politikalarının önemli örnekleridir" dedi.

Açıklamanın ardınan kadınlar, Kazım Karabekir caddesi üzerinde sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. (Van/EVRENSEL)

 

  • Etiketler : Van Haber VAN VAN HABER GÜNCEL KADIN KADIN CİNAYETİ 25 KASIM VAN HABERLERİ
  • Bu Haberle İlişkili Video Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER