Van'da 25 Kasım Kadına Yönelik...
MEBİT

Van'da ‘Kadına Yönelik Şiddet’ paneli düzenlendi

Van'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü kapsamında bir panel düzenlendi.

Abone Ol

2021-11-22 22:20:25 | Son Güncelleme : 2024-03-28 14:46:04

Van'da ‘Kadına Yönelik Şiddet’ paneli düzenlendi

Van’da, Van Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü kapsamında bir panel düzenlendi. Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele HDP Kadın Meclisi, CHP Kadın Kolları, DEVA Kadın Kolları, THİV, STAR Kadın Derneği, Van Kadın Platformu,  ÖHD, KESK Kadın Meclisi ve kadınlar katıldı.

‘Kadınlar şiddetle mücadele ediyor’
Panelde ilk konuşmayı yapan avukat Şeyma Şen, “Ülkenin her bir yanında kadınlar şiddetle mücadele ediyor. Nitekim hepimiz bu mücadelenin bir ucundan tutmak için bugün burada toplandık ve biliyoruz ki asla yalnız yürümeyeceğiz.” Dedi.

‘Omuz omuza olacağız’
Panele katılım sağlayan Türkiye İşçi Partisi’nden Ayşenur Önal, “Burada birlikte olmak, omuz omuza mücadele ettiğimizi, ataerkile karşı hep birlikte isyanımızı yükselttiğimizi görmek hepimizi ayrı ayrı güçlendirecek. Kadınlar belki de onlarca yıldır hayatlarının her döneminde saydığımız bütün bu alanlarda mücadele etmek zorunda kalıyor. Evlerimiz, iş yerlerimiz, okullarımız, sokaklar, kısaca nefes aldığımız her yer bizim mücadele alanımız. Sokaklarda ve yargı önünde her türlü mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi verirken söz konusu olanın hayatlarımız olduğunu her seferinde tekrarlıyoruz. Çünkü ölmek değil yaşamak istiyoruz. Biz birbirimize ‘karamsarlığa düşersen bu kalabalığı hatırla’ diyen kadınlarız. Her gün olduğu gibi 25 Kasım’da da bu bilinçle, güçle omuz omuza olacağımızı biliyoruz.” Diye konuştu.

‘Kadınlar katlediliyor’
HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ise, “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir panel gerçekleştiriyoruz ama hepimiz de ne yazık ki şunu biliyor ve hissediyoruz; biz bugün burada bunları konuşurken bir yerlerde kadınlar yine tacize, tecavüze, şiddete maruz kalıyor, katlediliyor” ifadelerini kullandı.

Fatma Polatcan / WanHaber.com


 

  • Etiketler : VAN VAN HABER VAN HABERLERİ KADIN KADIN CİNAYETİ KADIN HAKLARI VAN BAROSU
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER