Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
MEBİT

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Gürpınar’a Müjdeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’ın Gürpınar ilçesini ziyaret etti.

Abone Ol

2024-03-14 13:52:35 | Son Güncelleme : 2024-04-29 15:14:29

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Gürpınar’a Müjdeler

Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Hayrullah Tanış tarafından karşılanan Bakan Yumaklı, seçim bürosunu ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Gürpınar’ın tarım ve hayvancılık anlamında son 21 yılda 3 milyar tutarında destekleme aldığını ifade eden Yumaklı, “Bizler Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Tarımdan” geçtiğini şiar edinmiş. Bu memlekete hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına bütün illerimizde siz değerli hemşerilerimizle bir araya geliyoruz.” dedi.

Gürpınar yüzölçümü olarak Türkiye’deki en büyük ilçe ve tarımsal üretim için Van’ın başkenti olduğunu ifade eden Yumaklı, “2019’dan bu yana AK Belediyecilikle alakalı gerçek belediyecilikle alakalı sayın başkanımızın yaptıkları sizlerin gözlerinin önünde. Bizler bu ilçemizin çok daha iyi şartlarda tarımsal üretim yapabilmesi adına Başkanımızla beraber bundan sonraki dönemde de çalışmaya devam edeceğiz. Elbette bizim birliğimizin ve gücümüzün olduğunu hiçbir zaman için unutmamalıyız. Bölündüğümüz zaman yok olacağımızı unutmamamız lazım. Bu memlekette taş taş üstüne koymaya çalışan kimler varsa üreten bizim başımızın üstündedir” dedi.

Hayrullah Başkanımızın tarımsal üretim ve hayvancılıkla alakalı projeleri bizim sözümüzdür diyen Yumaklı, “Buradan Hayrullah Başkanımıza bundan sonra ki ustalık dönemi için gereken desteği vereceğinize hiçbir şüphem yok.Yanınızdayız her zaman, bütün projelerinizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Biz istiyoruz ki küçükbaş hayvancılığın başkenti Van’da ve özelliklede Gürpınar da tekrar o eski 1 buçuk milyon sayısına ulaşsın ve hatta onu da geçsin. Yani buradan ihracat yapalım. Geliştirme yapalım. Bununla ilgili siz söylediniz zaten yerel yönetimlerin kaynakları belli bir ölçüdedir. Ancak birlikte yaparsak O gücü birlikte oluşturursak bizim ulaşamayacağımız güzel sonuç yok” dedi.

Bakan Yumaklı’nın ziyaretine Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkanı Emre Güray ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas da eşlik etti.

  • Etiketler : YATIRIM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.