Gürpınar Belediyesi tarafından...
MEBİT

Başkan Tanış: “Gürpınar’da konut sorunu tarihe karışıyor”

Gürpınar Belediyesi tarafından 18 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen konut projesinde sona yaklaşıldı.

Abone Ol

2023-12-07 00:55:34 | Son Güncelleme : 2024-04-29 12:29:03

Başkan Tanış: “Gürpınar’da konut sorunu tarihe karışıyor”

İlçedeki barınma ihtiyacını büyük ölçüde giderecek olan konutlar 5 blok ve 126 daireden oluşuyor. Aynı proje kapsamında yeni iş yerlerini de ilçeye kazandıran Gürpınar Belediyesi, çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Alanda incelemelerde bulunan ve inşaat çalışmalarını kontrol eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yüzde 96’sı tamamlanan çalışmanın çevre düzenlemesi ve son kontrollerin ardından ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacağını söyledi.

Yıllardır eksikliği hissedilen konutların ilçenin gelişimi ve büyümesi önünde en büyük engellerden biri olduğuna değinen Başkan Tanış “İlçe sakinlerimizin, ilçede çalışıp ilde ikamet etmek zorunda kalan esnaf, memur, işçi ve çalışanlarımızın Gürpınar’da kalabilmelerini amaçlıyoruz. Doğal gaz enerjisini kullanan bir ilçemiz var artık. Hayal olarak görünen doğal gazı geçtiğimiz yıl ilçemize entegre etmiştik. Yine yakın zamanda TOKİ Başkanımız Ömer Bulut ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 112 konut ve iş yerinin daha sözünü aldık. Yakında ihalesi yapılacak. Tüm bunlarla birlikte ilçemizin hem konut hem de enerji sorununu çözüme kavuşturduk. İnanıyorum ki bundan sonra Gürpınar’ımız daha da gelişecektir. Gelecek nesillere daha güzel bir Gürpınar bırakmanın çabası içerisinde olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.


İnşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Tanış’a belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı da eşlik etti.

  • Etiketler : KONUT
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.