Diyarbakır'ın Lice ilçesinde N...
MEBİT

14 yaşındaki çocuğa işkence eden 5 polis görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapan 5 polisin gözaltına alındığı ve görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Abone Ol

2023-03-26 23:34:18 | Son Güncelleme : 2024-03-28 15:03:29

14 yaşındaki çocuğa işkence eden 5 polis görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde 14 yaşındaki Y.D.’ye dönük işkenceye dair 5 gün sonra yaptığı açıklamada, 5 polisin gözaltına alındığını ve görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. 

'BİR KOMİSER VE 4 POLİS GÖZALTINA ALINIP ADLİ MERCİLERE SEVK EDİLDİ'
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada “Bazı basın yayın organlarında yer alan, Lice ilçemizde gerçekleştirilen Nevruz etkinliklerinde 5 personelimizin 14 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebebiyet verdiği yönündeki iddialar çarpıtmadır ve provokasyon amacı taşımaktadır. 21 Mart 2023 tarihinde 14 yaşındaki Y.D. isimli darba maruz kalan çocuk, il merkezindeki bir hastaneye başvurmuş, tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edilmiştir. Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığı’nca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 Mart 2023 tarihinde Lice İlçe Emniyet Amirliği emrinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir. Ayrıca söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırılmış ve haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleri ile soruşturulmaktadır" denildi.

  • Etiketler : POLİS İŞKENCE DİYARBAKIR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER