Van Büyükşehir Belediyesi, tar...
MEBİT

Göründü, Altınsaç ve İnköy grup mahalle yollarını asfaltlandı

Van Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Gevaş ilçesine bağlı Göründü, Altınsaç ve İnköy grup mahalle yollarını asfaltlayarak daha konforlu hale getirdi.

Abone Ol

2023-10-17 12:07:25 | Son Güncelleme : 2024-04-28 08:13:54

Göründü, Altınsaç ve İnköy grup mahalle yollarını asfaltlandı

Van Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol ağını daha konforlu ve güvenli hale getirmek için var gücüyle çalışıyor. 2023 yılı asfalt programı bünyesinde 13 ilçedeki çalışmalarını sürdüren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Gevaş ilçesinde tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Göründü, Altınsaç ve İnköy grup mahalle yolunu sıcak asfalta kavuşturdu. Daha önce toprak yol olan grup mahalle yollarında genişletme, reglaj, taş duvar, oto korkuluk, altyapı, dolgu ve sanat yapıları yapılarak asfalta geçildi.

“Buralara ulaşmak daha rahat olacak”
Yapılan çalışmalarla yollarının daha konforlu hale getirildiğini belirten Altınsaç Mahalle Muhtarı Faysal Akbaş, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Mahallelerinin çok sayıda turist, doğasever ve gezgin tarafından ziyaret edildiğini belirten Muhtar Faysal Akbaş, “Bu yolu biz üç mahalle kullanıyoruz. Tamamı yaklaşık 26 kilometredir. Bugün itibarıyla yolumuzun tamamı sıcak asfalta kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Malumunuz mahallelerimiz tarihi yapıları, koyları ve doğal güzellikleriyle biliniyor. Mahallelerimiz, yılın farklı zamanlarında çok sayıda doğasever, yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Eskiden hafta sonları buralara piknikçiler geliyordu. İnşallah bundan sonra daha fazla turist ve doğasever buraları ziyaret edecek. Burada Saint Thomas Kilisesi başta olmak üzere 7 tane tarihi kilise var. Harika koylarımız ve güzel bir doğamız var. İnşallah insanlar bundan sonra buralara daha rahat ulaşabilecekler” dedi.

Asfalt çalışması tamamlanan yolda, Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yol çizgi çalışması da yapılacağı belirtildi.

  • Etiketler : ASFALTLAMA VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.