Van'ın Edremit ilçesinde yaşay...
MEBİT

Kurubaş Mahallesi Sakinleri Yetkililere Sitem Etti!

Van'ın Edremit ilçesinde yaşayan vatandaşlar, altyapı ve kanalizasyon sorunlarına çözüm bulunmadığını belirterek "2022 yılındayız, söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Kimse bizimle ilgilenmiyor" diye tepki gösterdi.

Abone Ol

2022-10-15 23:19:16 | Son Güncelleme : 2024-03-29 16:09:27

Kurubaş Mahallesi Sakinleri Yetkililere Sitem Etti!

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Kurubaş Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, altyapı eksiklikleri nedeniyle sorun yaşadıklarından şikayet etti.

"ÖZELLİKLE YAZIN SUYA HİÇ ULAŞAMIYORUZ"
Mahalle sakinlerinden Burhan Bilekçi, şehir merkezine çok yakın oldukları halde kötü koşullarda yaşadıklarını belirterek, "Sıkıntılarım çok büyük. Belediyeye de gittik, AK Parti’ye de gittik, kimse bizimle ilgilenmedi. Bizim köy, mahallemiz 300 haneden fazladır. Kanalizasyonumuz yok, insanlar kokudan giremiyor. Büyük bir mahalleyiz ama sorunlarımız duyuramıyoruz. Doğalgazımız yok, suyumuz yok. Özellikle yazın suya hiç ulaşamıyoruz. Gidip çarşıdan su alıyoruz. Altyapı olmadığı için mahalle içerisindeki dereye kanalizasyon akıyor. Misafirlerimiz geliyor, utanıyoruz. Mahalle olarak çok mağduruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mahallemiz çok dağınık, çocuklarımız okula gidemiyor. Hele yarın kış olduğu zaman hiç gidemezler. İnternet yok, yol yok" dedi.

"ALT YAPI YOK, SU YOK"
Çok uzun yıllardan itibaren aynı mahallede ikamet ettiklerini söyleyen Selahattin Bilekçi ise, sorunlarının büyüyerek devam ettiğini belirterek "Dedelerimizden beri bu mahallede yaşıyoruz. Bu mahallede temel ihtiyaçlara cevap verecek hiçbir şey yok. Altyapı yok, su yok, internet yok. Yol yok" şeklinde konuştu.

"MAHALLEMİZ SANKİ 100 YIL ÖNCEDEN KALMIŞ"
Bir diğer mahalle sakini de özellikle bütün kanalizasyon atıklarının dereye aktığını, bunun da insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu durumdan büyük bir rahatsızlık duyuyoruz. Defalarca dilekçe verdik ama sesimizi duyan olmadı. Bu duruma ilgisiz kaldılar. Hala vidanjör yoluyla temizlik yapıyoruz. 2022 yılındayız, söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu idarenin zafiyetidir. Fazla bir şey istemiyoruz. Su, alt yapı istiyoruz. Kış ayları çetin geçiyor coğrafyamızda, sorunlar daha da büyüyecek."

"SU 1 GÜN VAR 5 GÜN YOK"
Van şehir merkezine çok yakın oldukları halde en ücradaki bir köy kadar mağdur olduklarını söyleyen bir başka vatandaş ise şöyle konuştu:
"Biz hangi devirde yaşıyoruz, sanki burada unutulmuşuz. Muhtarla birlikte gidiyoruz dilekçe veriyoruz. Ne bizi tanıyan var ne de bizimle ilgilenen var. Bize diyorlar ki, kayyum atanmış, kayyum ilgilensin ama kayyum da ilgilenmiyor. Biz insan değil miyiz? Amaç seçim zamanı onlarca araçla mahalleye gelip oy istiyorlar. ‘Bize oy verin sorunları biz çözeceğiz’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Mahallemizin sağlık ocağı 4 kilometre uzakta. Kadınlar zor şartlarda çocuklarını oraya götürüyor. Su bir gün var 5 gün yok. Anlattığımız zaman da bir çözüm bulamıyoruz. Altyapı yok ama elektriğimizi direğe bağlıyorlar, vergi verin diyorlar. Ama bize altyapı hizmeti vermiyorlar.”

  • Etiketler : Van Haber VAN KURUBAŞ EDREMİT
  • Bu Haberle İlişkili Video Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER