Van’ın Çatak ilçesine bağlı Na...
MEBİT

Van’da yüz hektarlık alanda orman kesimi iddiası!

Van’ın Çatak ilçesine bağlı Narlı köyü Övecek mezrası bölgesi ile Siirt’in Pervari ilçesi arasında bulunan ormanlık alanda Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kesim yapılması için ihaleye çıkıldığı ve söz konusu bölgede yüz Hektarlık alanda ağaç kesime başlandığı belirtildi.

Abone Ol

2022-04-30 00:38:31 | Son Güncelleme : 2024-04-26 10:56:02

Van’da yüz hektarlık alanda orman kesimi iddiası!

İncelemelerde bulunmak için bölgeye gitmek isteyen ancak gidişlerine izin verilmeyen Van ÇEV-DER Başkanı Ali Kalçık konu ile ilgili Serhat News’ten Lokman Gezgin'e konuştu. Bölgenin sayılı ormanlık alanlarından biri olan Kato Dağı eteklerindeki orman bölgesinde Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce, kesim için iki hafta önce ihaleye çıkıldığını ifade eden Kalçık, “ O bölgedeki insanların da böyle bir talebi yoktur. Bölge halkı konu hakkında rahatsızlığını belirtmiştir. Bu çerçevede yüz dönümlük alanda bulunan ağaçların kesileceği söyleniyor.  O bölgede bulunan köylerin korucuları toplanıp ağaç kesimine başlamışlar” şeklinde konuştu.

 ‘Rant ve çıkar amaçlıdır’
Van ilinin en temel sorunlarından birinin yeşil alan sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Kalçık, bölgede mutlak suretle ormanlaştırma ve yeşillendirme çalışmalarının başlatılması gerektiğini belirterek, “Bu bütün canlıların yaşama şansını artıran bir olaydır. Normalde kişi başına 15 metrekare yeşil alan düşerken ilimizde bu bir metreye inmiş durumda. Bir avuç yeşil alanımız kalmışken bunların katledilmesi yok edilmesi ilkelliktir, vahşettir ve insan hakları ihlalidir. Buradaki bütün börtü böceğin hakkının gaspıdır. Yaşamına son vermektir. Bu ilkelliktir. Bu anlamda orada kesilen her ağaç bir candır caya kıyımdır. Orada hangi amaç ve niyetle yapılıyorsa yapılsın. Bu olay rant ve çıkar amacı güden bir durumdur” diye belirtti.

Son olarak konu hakkında hukuki bir sürek başlatacaklarını belirten Kalçık, bu sürece kent kamuoyunun destek vermesini isteyerek sözlerine şöyle son verdi: “Sizin aracılığınızla buradaki bütün yetkililere sesleniyorum. Biran önce bu katliama, bu vahşete son verilsin. Biz doğanın sahibi değiliz. Bir karıncanın, kelebeğin ne kadar yaşamaya hakkı varsa, bizimde o kadar vardır.”

 

https://twitter.com/serhat_news/status/1520048242347720705?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1520048242347720705%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.serhatnews.com%2Fvanda-doga-katliami-yuz-hektarlik-alanda-orman-kesimi.html

  • Etiketler : VAN KENT ORMANI ÇEV-DER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER