HDP İl Eş Başkanı Yadişen Kara...
MEBİT

Özgökçe Ertan: Bahçesaray halkı yalnız değildir...

HDP İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan basın açıklaması yaparak, ilçede yaşananlara ilişkin kamuoyuna bilgi verdi.

Abone Ol

2019-03-30 11:38:00 | Son Güncelleme : 2024-03-26 04:13:24

Özgökçe Ertan: Bahçesaray halkı yalnız değildir...

31 Mart yerel seçimlerine saatler kaldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van'ın Bahçesaray ilçesinde Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Ökkeş Kava, DTK divan üyesi Mukaddes Karakoç ve ilçe eş başkan adayları katıldı.

 


 

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan İlçede basın açıklaması yaptı.

 

‘Halkımızın iradesini yok saymak suçtur’

Özgökçe,  "Kayyumlar başta olmak üzere ve devlet memurları da dahil her biri AKP nin MHP'nin ittifakı gibi ilçe örgütü ve ilçe başkanlarıymış gibi, çalışıyorlar çabalıyorlar. Devletin belediyenin bütün imkânlarını ve kaynaklarını AKP ve MHP' nin seçim propagandası lehinde kullandılar. Bu bile tek başına çok büyük bir suçtur. Anayasal suçtur. Ve seçim güvenliğini tehdit etmektedir. Bunların farkına vararak seçim çalışmalarımızı sürdürdük" dedi.

 

‘Sosyal yardım ödenekleri AKP MHP ittifakının lütfu değildir’

Özgökçe, "Sosyal güvenlikten faydalanan maaş alan emekli vatandaşlarımın çocuk maaşı alan kadınlar ve bir bütün olarak sosyal yardımlaşmadan faydalanan halkımıza  eğer AKP' ye oy vermezseniz bu maaşların hepsini keseriz" şeklinde tehdit ediliyor. Öncelikle bilinmelidir bu tehditler boştur yalandır. Ve sadece tehdit amaçlıdır. Sadece AKP'ye oy devşirmek üzere uygulanmış hayata geçirilmiş tehditlerdir. Bu sosyal yardım ödenekleri AKP MHP ittifakının lütfu değildir. Onların cebinden çıkan para değildir.Bu haklar hepimize aittir. Durumu uygun olan her vatandaşın yararlanması gereklidir zorunludur. Bunun önündeki hiçbir engel hiçbir söz geçerli değildir" şeklinde konuştu.

 

 

Özgökçe, "Açık oy kullanmaları yönünde tehditler savuruyorlar. Kullandığınız oyun fotoğrafını getirin eğer getirmezseniz bu yardımları keseriz muhtarlık maaşlarınızı keseriz. 'Kayyum atarız' şeklinde tehdit ediliyor. Dün aldığımız habere göre Bahçesaray olan belediye Kayyumu ve kaymakam bütün muhtarları toplamış ve bu anlamda iradelerini sakatlayan ve oy çıkarılması için baskı kendi elindeki olanakları ve imkânları ve yetkileri kötüye kullanmak suretiyle baskı unsuru olarak kullanılan, oylarının fotoğraflarını çekmek istendiği iddia edilmiştir. Bunun sadece bir duyum olmadığını tahmin ediyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki devlet memuru kanuna uygun olarak davranıyorlardır" dedi.


‘Devlet memurları ve özellikle İlçe seçim kurulu başkanı sorumluluğunu yerine getirmeli

Cumhuriyet başsavcılığına şikayetlerin olduğunu hatırlatan Özgökçe, "Bizde gereken tedbirleri bütün yasa ve hukuki cezayı işlemleri başlatmak üzere harekeden geçmiş durumdayız. Bahçesaray halkımız yalnız değildir. Anayasa kanun seçim güvenliği sağlama şu an partimizin omuzlarına yüklenen en büyük sorumluluktur. Biz o sorumluluğu yerine getireceğiz. Fakat esas bu sorumluluğu yerine getiren devlet memurlarıdır. Özellikle de ilçe seçim kurulu başkanıdır" sözlerini kullandı.


‘Yeniden büyük bir güçle geliyoruz’

Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Van'ın bütün ilçelerini partimiz kazanacak. Bize ait olanı geri alacağız. Biz bir avukat ordusuyla bütün sandıklarda, görev yapacağız. Sandık kurulu üyelerimizle müşahitlerimizle, halkımızla, irademizle sandıklarımıza sahip çıkacağız. 31 Mart’ta belediyeler bu halkın gerçek iradesidir. Gerçek teslimiyetine kavuşacaktır. Bütün halkımızı sandık başında seferber olmaya davet ediyoruz"  çağrısında bulundu. 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER