Milli Eğitim Bakanı Mahmut Öze...
MEBİT

Bakan Özer: Gerekli önlemler alındığı zaman...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Gerekli önlemler alındığı zaman en güvenli ortamlar eğitim ortamlarıdır. İnşallah bundan sonra böyle salgınlar yaşanmaz. Artık farklı durumlar olsa bile okulların ilk açılacak ve son kapatılacak yerler olduğunu 2021-2022 eğitim öğretim döneminde görmüş olduk” dedi.

Abone Ol

2022-04-19 02:02:45 | Son Güncelleme : 2024-04-25 13:44:26

Bakan Özer: Gerekli önlemler alındığı zaman...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bolu Valiliği’ni ziyaret etti. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Özer, valilik özel defterini imzaladı. Bakan Özer, il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle yapacağı il değerlendirme toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, 81 ilde yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam ettiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de bir hafta dinlendiler. Başarılı bir şekilde, kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime gerekli tedbirleri alarak başlatmış olduğumuz yolculuğu çok başarılı bir şekilde devam ettirdik. Hiçbir kesintiye uğramadan gerekli tüm önlemleri alarak süreci başarılı bir şekilde nihayetlendirmek üzereyiz” dedi. 

Bakan Özer, 2021-2022 yılı eğitim döneminin tamamlanmasına çok az bir süre kaldığını ifade ederek, “Maskeyle ders anlatmak öyle kolay değil. İklim yavaş yavaş yaza geliyor ve çok büyük fedakarlık gerekiyor. Tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Küçük çocuklarımız da büyük fedakarlıkla yaşlarına bakmadan tüm kurallara uyarak, gerekli sağlık tedbirlerini alarak 8 aydır eğitimlerine devam ediyorlar. Gerekli önlemler alındığı zaman en güvenli ortamlar eğitim ortamlarıdır. İnşallah bundan sonra böyle salgınlar yaşanmaz. Artık farklı durumlar olsa bile okulların ilk açılacak ve son kapatılacak yerler olduğunu 2021-2022 eğitim öğretim döneminde görmüş olduk” diye konuştu.

‘KIZ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMLE İLGİLİ PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMÜŞTÜR’ 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bolu Valiliği'nde katıldığı il değerlendirme toplantısının ardından, iftar programında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Özer, yapılan yatırımlarla kız çocuklarının eğitimle ilgili sorunlarının kalmadığını söyleyerek, "2002 yılında kız çocuklarının orta öğretimdeki okullaşma oranları sadece yüzde 37,9’du. Bugün yüzde 88. Yüksek öğretimdeki kız çocukların ve kadınların okullaşma oranı yüzde 11’di. Bugün yüzde 48,5. Erkek çocuklarının okullaşma oranlarını geçti. Yani bu dönemde bir taraftan vatandaşları ekonomik kazançları ne olursa olsun, eğitime erişimleri artarken aynı zamanda kız çocuklarımızın da eğitime erişimleri, eğitimle ilgili problemleri çözülmüştür” dedi. 

‘BUGÜN KONUŞACAKLARI BİR ŞEY YOK’ 
Kız çocuklarının başörtüsü yasaklarıyla eğitime erişim imkanlarının engellendiği zaman susanlar olduğunu belirten Özer, "Bugün kız çocuklarına, kadına şiddetle ilgili konuşanların dün kız çocuklarımızın eğitime erişimiyle ilgili sıkıntılar yaşadığı zaman sustuklarını görüyoruz. Onun için bugün konuşacakları bir şey yok. Dün eğitim sisteminde başörtüsü sebebiyle kız çocuklarının, kadınların eğitime erişimi engellendiği zaman susanların bugün kadına şiddetle ilgili konuşacakları bir şey yok. Kat sayı uygulamasından başörtüsü yasaklarına kadar, din öğretimi ve mesleki eğitimin tarumar eden uygulamalardan, toplumun peygamberimizin hayatıyla ilgili Kur’an ve temel dini bilgilerle ilgili seçmeli ders taleplerine kadar tüm talepleri bu dönem içerisinde gerçekleşmiştir” diye konuştu. (DHA)

  • Etiketler : MEB ÖĞRENCİ EĞİTİM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER