Malatya'nın Yeşilyurt ilçesind...
MEBİT

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedilirken, kentte bazı hasarlı binaların yıkıldığı bildirildi.

Abone Ol

2023-02-28 00:53:30 | Son Güncelleme : 2024-04-11 12:26:31

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var!

21:51 GÜRBÜZBEY APARTMANI'NDA ÇALIŞMA SONA ERDİ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde çöken, yapılan incelemede ısı alınan Gürbüzbey Apartmanı’nda arama-kurtarma çalışması bitti. Isının, kalorifer peteğinden kaynaklandığı belirtildi.

Aynı depremde yıkılan Buhara Apartmanı’nın altında kalan Bedih Kış'ın (29) çıkarılması için ekiplerin arama kurtarma çalışması ise sürüyor.

19:01 EKİPLER BEDİH’İ ARIYOR 
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme Bedih Kış (29), eşyalarını almak için girdiği 5 katlı Buhara apartmanında yakalandı. 1 kişinin enkaz altından çıkarıldığı apartmanında Bedir için arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler Gürbüzbey apartmanında ise tedbir amaçlı arama kurtarma çalışması başlattı. 

Öte yandan kent genelinde ise 30 bina çöktü, 1 kişi yaşamını yitirirken 119 kişi de yaralandı.

16:02 5 ADRESTE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası 5 farklı adreste arama- kurtarma çalışması yürütülüyor. 

1 kişinin yaşamını yitirdiği, 110 kişinin de yaralandığı depremde, ilk belirlemelere göre, 29 bina yıkıldı. 

En çok yıkımın ise Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde olduğu öğrenildi.

Malatyada 5.6 büyüklüğünde deprem; hasarlı bazı binalar yıkıldı

1 KİŞİ KURTARILDI
Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi'nde ağır hasarlı Buhara Apartmanı'nın bir bölümü yıkıldı. Tamamının yıkılma tehlikesi olan binanın enkazında kalan 1 erkek kurtarılırken, 1 erkek için de arama kurtarma çalışması sürüyor. 

Malatyada 5.6 büyüklüğünde deprem; hasarlı bazı binalar yıkıldı
15:50 AFAD

'32 KİŞİYİ SAĞ KURTARDIK'
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Malatya'da depremde yıkılan bina sayısının 29 olarak tespit edildiğini, yaralı sayısının da 110'a yükseldiğini belirterek, "Bunların bazıları enkazla ilgili bazıları da artçı sarsıntı sonrası yaşanan travma ile ilgili hastanelere başvurmuş durumda. Yoğun bir şekilde arama- kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Hem Malatya'da bulunan arama- kurtarma personellerimiz hem de çevre illerden takviye ettiğimiz arama- kurtarma personellerimizle beraber 657 kişilik bir ekip arama- kurtarmayı aktif bir şekilde devam ettirmektedir" dedi.

Malatyada 5.6 büyüklüğünde deprem; hasarlı bazı binalar yıkıldı
2 binada arama- kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Sezer, "Enkazdan şu ana kadar 32 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi ve eşya alınmamasını özellikle istirham ediyoruz. Afet bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın telefonlarına bildirimde bulunduk, daha önce de bulunmuştuk. Bu noktada sürekli artçı sarsıntılar meydana gelmekte. Hasar alan binalarımız yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Vatandaşlarımızın can güvenliği için kesinlikle hasar gören binalardan uzak durmalarını özellikle istirham ettiğimizin bir kere daha altını çizmek istiyorum" diye konuştu. 

 15:35 BAKAN KOCA: 103 VATANDAŞIMIZ YARALANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6'sı ameliyatta, 3'ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. 

Malatyada 5.6 büyüklüğünde deprem; hasarlı bazı binalar yıkıldı

14:03 ELAZIĞ'DA DEPREM ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Diyarbakır, Elazığ ve Mardin’de de hissedildi.
Depremle birlikte insanlar binalardan dışarı çıkarken, Elazığ’da yerel bir televizyon kanalının çalışanlarının depremle birlikte bina dışına koşma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

13:47 ÇÖKEN BİNANIN ENKAZINDA KALAN 1 KİŞİ KURTARILDI 
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 27'nci Sokak'taki apartman yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki ilk depremde yan yatan bina, bu depremle çöktü. Kahramanmaraş depreminin ardından apartmandan ayrılan 70 yaşlarındaki Ali Şahingil, bugün eşyalarını almak için binaya girdi. Depreme yakalanan Şahingil, enkaz altında kaldı. Arama- kurtarma ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu Şahingil'e ulaşarak enkazdan sağ çıkardı. Ali Şahingil, sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Malatyada 5.6 büyüklüğünde deprem; hasarlı bazı binalar yıkıldı

13:25 AFAD BAŞKANI SEZER: MALATYA DEPREMİNDE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 69 YARALI VAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise bu depremi artçı sarsıntı olarak değerlendirdiklerini belirtti.

AFAD Başkanı Yunus Sezer ile AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. AFAD Başkanı Sezer, Malatya Yeşilyurt merkezli depremde şu ana kadar 25 binanın yıkıldığını ve 5 binada arama-kurtarma çalışmalarının yoğunlaştırıldığını söyledi. Sezer, "Bölgede 400'e yakın arama-kurtarma personelimiz mevcuttu. Onlar bütün enkaz alanlarına yönlendirildi ve ilk andan itibaren çalışmalar başladı. Çevre illerden de 250 arama-kurtarma personelini helikopterlerle olay bölgesine sevk etmiş durumdayız. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. 69 yaralımız hastanelere sevk edilmiş durumda" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası neredeyse 3 dakikada 1 artçı sarsıntı olduğu bilgisini veren Sezer, "Bunların birçoğu 5 ve üzeri şeklinde. Orada yaşayan vatandaşlarımız, daha önce de duyurmuştuk, hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve hasar gören binalarımız var. Bu artçı sarsıntılara bağlı olarak bunların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar. Eşya tahliyesi zaten yasaklanmıştı, bu tür tahliye işlemleriyle kesinlikle bu binalara girmesinler" diye konuştu.

TATAR: ARTÇI SARSINTI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar ise 3 haftada 2'si 7.7 ve 7.6, diğerleri 6.4 ve 5.3 olmak üzere birbirinden bağımsız 4 deprem olduğunu hatırlattı. Şu ana kadar 45 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirten Tatar, "Bu gerçekten çok olağan dışı bir durum. Bugün meydana gelen depremi de yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde bir artçı sarsıntı olarak değerlendiriyoruz. Bugünkü deprem Yeşilyurt merkezli bir deprem ve derinliği 6.9 kilometre civarında. Doğanşehir fayının en kuzeydoğu ucunda meydana gelen bir deprem. Şu ana kadar toplam 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremin bu depremler sonucunda sadece 3 haftada kaydedildiğini gösteriyor. 3-4 arası büyüklükteki depremlerin sayısı 1963, 4-5 arası 471 ve 5-6 arası büyüklükteki depremlerin sayısı da toplam 45 oldu" dedi.

Artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini ve 5’in üzerindeki büyüklükte artçılar olacağını söyleyen Tatar, kırsal kesimlerde olası kaya düşmesi tehlikesine karşı da tekrar uyarıda bulundu.

13:19 BAKAN ÖZER: 22 BİNAMIZ YIKILDI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da saat 12.04'te meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde ilk beliremelere göre 22 binanın yıkıldığını belirterek, 20 kişinin de hastanelere kaldırıldığını, 5 kişinin de enkazlardan kurtarıldığını açıkladı.

FUAT OKTAY: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Malatya Yeşilyurt’ta meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz tarama çalışmalarına devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Malatyada 5.6 büyüklüğünde deprem; hasarlı bazı binalar yıkıldı
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından 11 ili etkilendiği bölgede artçılar sürerken, bir deprem haberi daha geldi.

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı.

AFAD'ın verilerine göre, saat 12.04'te meydana gelen deprem, 6.96 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedildi.  İl merkezinde hasarlı bir binanın yıkıldığı, Yeşilyurt ilçesinde de ağır hasarlı bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmediği bildirildi.

AFAD: YIKILAN BİNALAR OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başklanlığı'ndan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir" denildi. (DHA)

  • Etiketler : MALATYA SON DEPREMLER DEPREM HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER