Play-Off şansı penaltılarda ka...
MEBİT

Vanspor'un 1. Lig hayali seneye kaldı!

Play-Off şansı penaltılarda kaçtı, Vanspor'un 1. Lig hayali seneye kaldı!

Abone Ol

2023-05-26 13:48:58 | Son Güncelleme : 2024-04-22 14:53:26

Vanspor'un 1. Lig hayali seneye kaldı!

Vanspor, Play-Off 1. tur maçında deplasmanda 1461 Trabzon’a konuk oldu. Trabzon’da oynanan maça futbol severler yoğun ilgi gösterdiği maç heyecan dolu anlara sahne oldu. Vanspor FK'nın gölünü 32'inci dakikada Barış Sağır penaltıdan atarken maçın ilk yarısının uzatma dakikalarında 1461 Trabzon Ahmet Abdullah Çakmak'ın gölüyle beraberliği yakaladı ve maçın ilk yarısı beraberlikle sonuçlandı. Maçın ikinci yarısında her iki takımda gol fırsatını yakalasa da maçın skoru 90 dakikada değişmedi ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Trabzon’da oynanan mücadelenin 90 dakikası 1-1 berabere sonuçlanırken 15’er dakikalık 2 uzatma devresine geçildi. Maçın ilk uzatma devresinde gol sesi çıkmazken 1461 Trabzon'da maçın 114. dakikasında Onur Akdeniz ikinci sarı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken kanlan dakikalarda takımlar eşitliği bozacak golü bulamayınca penaltı atışlarına geçildi.

Sezona büyük çalkantılar, krizler ve çıkmazlar ile başlamasına rağmen ligin ilk ve son dönemi haricinde fırtına gibi esen, şampiyonluk yolunda ise neredeyse her hafta kaçan ‘penaltılar’ ile zirveden uzaklaşan Vanspor, play-off turu ilk maçında umutlarını Trabzon’da bıraktı. Sezon boyunca kaçırılan penaltılarıyla tartışılan takım, normal süresi 1-1 biten maçta tek golü penaltıdan bulmasına karşın maç içinde Barış Sağır ile penaltıyı değerlendiren Temsilcimiz, Tayyip Kanarya ve Furkan Sakı’nın penaltıları kaçırması sonrası 1. Lig hayallerini bu sezon da ertelemiş oldu. Vanspor, play-off turları ilk maçında elenirken, bir üst tura çıkan takım 1461 Trabzon oldu.


PENALTI ATIŞLARI MAÇIN SONUCUNU BELİRLEDİ

İki takım 0 dakikada eşitliği bozamayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Trabzon ekibinde ilk penaltıyı Batuhan Kör ağlara gönderirken Vanspor’da ilk penaltıyı Tayyib Kanarya kaçırdı.

İkinci penaltıyı 1461 Trabzon FK’den Arif Morkaya gole çevirerek durumu 2– 0 yaptı. Vanspor’da 2. penaltıyı kullanmak üzere topun gerisine Onurca Güler geçti ve durumu penaltılarda 2 – 1’e getirdi,

1461 Trabzon FK adına 3. Penaltıyı Abdulkadir Korkut kullandı, onun vuruşunda top bir kez daha ağlara takıldı ve durum penaltılarda 3 – 1’e geldi.

Vanspor’da 3. penaltıyı Barış Sağır kullandı. Onun şık vuruşunda durum 3 – 2’ye geldi. 4. penaltı atışını ev sahibi adına Atalay Yıldırım topun başına geldi. Vuruşunda skoru penaltılarda 4 -2’ye taşıdı. Vanspor’da 4. penaltıyı Erkul Küçük kullandı, vuruşunda gol geldi ve skor 4 – 3 oldu.

5. penaltı atışını Trabzon 1461’de Bahadır Erol kullandı. Kaleci Haydar Yılmaz, ev sahibi ekip adına turu adeta ayaklarıyla tekmeledi ve avantajını gelinden aldı.

Van Spor adına 5. Penaltı atışını Uğur Adem Gezer kullandı ve skor penaltılarda 4 – 4 oldu ve seri atışlara geçildi. 1461 Trabzon’da kaleci Özkan penaltı atışını kullandı ve golü buldu: 5 – 4 yaptı.

Van Spor’da Furkan Sakı, penaltı atışını kullanmak için topun gerisine geçti. Onun vuruşunda Özkan gole izin vermedi ve takımını bir üst tura taşıdı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN

  • Etiketler : VAN SPOR VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER