Van Valiliği Sosyal Yardımlaşm...
MEBİT

Van Malatya'nın yanında

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) gönüllü 15 kadın, Malatya'da afetzede vatandaşlara psikososyal destek ve çeşitli işlerde destek sağlamak üzere Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla deprem bölgesine gönderildi.

Abone Ol

2023-03-20 10:42:07 | Son Güncelleme : 2024-03-26 18:45:34

Van Malatya'nın yanında

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ciddi yıkımlara neden olan depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Malatya'yı yeniden ayağa kaldırmak için Van Valisi Ozan Balcı başkanlığından adeta seferlik başlatan Van, bölgedeki çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Depremin ilk gününden itibaren Malatya bölgesine adeta çıkartma yapan Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi, Malatyalıların yüreğine dokunmaya devam ediyor.

Malatya'da yaraların hızlı bir şekilde sarılması için Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında çalışmalarını sürdüren kurumlar, depremzedelerin yaralarını sarmak için 7/24 saha çalışması yapıyor.

VAN, MALATYA KARDEŞLİĞİ

Bu kapsamda Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) gönüllü 15 kadın, Malatya'da afetzede vatandaşlara psikososyal destek ve çeşitli işlerde destek sağlamak üzere Van Büyükşehir Belediye'sine ait araçlarla deprem bölgesine gönderildi.

BEYDAĞI KONTEYNER KENTTE KURUMLAR SÜRÜYOR

Van Büyükşehir Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ekipleri, Van Valiliği koordinasyonundaki 2 bin konteyner kapasiteli Beydağı konteyner kentte, altyapısı tamamlanan alanlara yeni konteyner kurulumunu sürdürürken, kurulan konteynerlerin ise elektrik ve su bağlantılarını yapıyor.

VAN'DAN GİDEN ONLARCA ARAÇ, ENKAZLARI KALDIRIYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Van Büyükşehir Belediyesi ve kentin diğer kamu kurumlarına ait ekskavatör, kepçe ve kamyon gibi 10'larca iş makinesi, savcılık incelemesi tamamlanan binalarda enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

4 BİN 695 SOKAK VE SAHİPLİ HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, deprem bölgesi Malatya'da sokak hayvanları sahipli, kanatlı ve yaban hayvanlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar 4 bin 695 sokak ve sahipli hayvan tedavi edilirken, 26 ton mama ve yaban hayvanlarına yönelik 1 ton 770 kg yem ve ekmek doğaya bırakıldı. Ayrıca aşı, antibiyotik, iç-dış parazit, cerrahi müdahale, tedavi ve besleme çalışmaları da gerçekleştiriliyor.


VAN, MALATYA'NIN YANINDA

Van Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesi Malatya'ya personel, araç gereç ve ekipman desteğini sürdürüyor. Depremden etkilenen vatandaşlara lojistik merkezindeki ihtiyaç malzemelerini ulaştırmak için bölgeye 5 adet pikap, 5 adet çift kabin kamyonet, 1 adet minibüs ve 1 adet otobüs ile 12 personel gönderildi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

  • Etiketler : DEPREM DEPREMZEDE VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER