Eğitim-Sen Van Şubesi Van YYÜ’...
MEBİT

Eğitim-Sen Van şubesinden YYÜ'deki kadro alımlarına ilişkin açıklama

Eğitim-Sen Van Şubesi Van YYÜ’de öğretim üyesi alımlarında yaşanan usülsüzlüklere dair yayımladığı açıklamada, “Van YYÜ’nün web sitesinden 02.01.2023’te yayımlanan kadro alımlarında adrese teslim bir kadro mu açıldı?” diye sordu.

Abone Ol

2023-01-18 14:08:54 | Son Güncelleme : 2024-04-18 19:03:22

Eğitim-Sen Van şubesinden YYÜ'deki kadro alımlarına ilişkin açıklama

Eğitim-Sen Van Şubesi, Üniveriste öğretim üyesi alımlarına ilişkin açıklama yayımladı. Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay, Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında, devletin en yüksek kademelerine atamalarda liyakat ve kadrolaşma en fazla konuşulan meselelerden biri olduğuna değindi. Kurumlarda sadece liyakatsizlikle açıklayamayacak ciddi bir kadrolaşma sürecinin artık herkesin gözü önünde yapıldığını kaydeden Atabay, bu tablonun üniversitelerde de artarak devem ettiğini söyledi.


‘Bazı üniversitelerden rektörün yedi sülalesi istihdam ediliyor’
Üniversite Rektörlerinin atanmasından başlayarak bu silsilenin devam ettiğini kaydeden Atabay, “Öyle ki bazı üniversitelerimizde rektörlerin yedi sülalesi, eşi dostu, siyasi çevresi, objektif kriterleri dahi yerine getirmeden üniversitelere istihdam edilmektedir. ‘Başarıları’ da adeta yazgı gibi sorunsuz bir şekilde devam etmekte, kariyer basamakları hızla tırmanılmaktadır” dedi.  “Bazen mızrak çuvala sığmayınca da göstermelik soruşturmalar ve görevden almalar yaşanmakta” diyen Atabay, yaşananın münferit bir olaymış gibi üzerinin kapatıldığını söyledi. Atabay, bu tartışmaların artması ile üniversitelerin itibarsızlaşması, dünya ölçeğinde sıralamalarda adlarının anılmaması arasında doğrudan bir bağ bulunduğunu ifade etti.

‘Rektör görüşme talebimize yanıt vermedi’
Atabay Eğitim-Sen olarak Rektörden kamuoyunda da süren bu tartışmaları görüşmek üzere sendikal ve kamusal sorumluluk gereği defalarca randevu talep ettikleri ancak kendilerinden bir yanıt alamadıklarının altını çizdi.

‘Adrese teslim bir kadro mu açıldı?’
Atabay devamında şunları dile getirdi: “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi web sitesinden 02.01.2023 tarihinde yayınlanan öğretim elemanları ilan metninde çocuk gelişimi alanından iki öğretim görevlisi alınacağı belirtilmiştir. İlan metnindeki ilk çocuk gelişimi öğretim görevlisinde aranan şartlar ‘Çocuk Gelişimi veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü lisans mezunu olup, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yükseköğretim Kurumlarında çocuk gelişimi alanında ders verme deneyimine sahip olmak’ şeklinde beirtilmişken; ikincisi için ‘Çocuk Gelişimi veya Gıda Mühendisliği bölümü lisans mezunu olup, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla kamu kurumlarında alanı ile ilgili en az 1 yıl ders verme deneyimine sahip olduğunu belgelendirmek’ şeklinde Gıda Mühendisi ve kamuda 1 yıl çalışma olma şartının aranıyor olması bu konuda adrese teslim bir kadro mu açıldı sorusunu akıllara getirmektedir.

Özellikle bu alım ve bundan sonraki işe alımlarla ilgili süreci yakından takip edeceğimizi, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak; toplum, doğa ve insan yararına üniversiteler yaratmanın koşullarını tartışmaktan geri durmayacağımızı, eğitim ve bilim emekçilerinin hakları, öğrencilerimizin nitelikli eğitim hakkı için taleplerimizden ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Serhat News

  • Etiketler : Türk Eğitim-Sen Van Şubesi
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER