VASKİ İpekyolu İlçesinde yaşan...
MEBİT

VASKİ, yurttaşın sorununu çözmek yerine ‘suyunu kesti’

VASKİ İpekyolu İlçesinde yaşanan su patlağının parasını ödemeyen yurttaşın suyunu keserek arızayı kapattı. Yaşananlara isyan eden mağdur Necmettin Akdeniz isimli yurttaş, adaletsizliğe karşı Van Valisi Ozan Balcı’ya çözüm çağrısında bulundu.

Abone Ol

2022-11-23 16:42:25 | Son Güncelleme : 2024-03-28 19:24:28

VASKİ, yurttaşın sorununu çözmek yerine ‘suyunu kesti’

Daha önce on binlerce yurttaşı borçlarından dolayı icraya vererek gündeme gelen Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) bu kez de yaşanan su arızasının parasını ödemeyen yurttaşın içme suyunu kesmekle gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, İpekyolu İlçesine bağlı Halilağa Mahallesi’nde bulunan Nafi sokakta su patlağı yaşandı. Yaşanan arıza üzerine olay yerine gelen VASKİ ekipleri patlağın ana hatlarından kaynaklanmadığını belirterek, suyun gittiği evlerin yapılacak tamir ve malzeme paralarının karşılanmasını istedi.


Mahalleli çıkacak maliyetin belli olmaması nedeniyle ve ödemeyi yapma imkanlarının olmadığını belirtmeleri üzerine VASKİ ekipleri, evlere giden su hatlarını kapatarak olay yerinden ayrıldı.

Evler susuz kaldı
VASKİ’nin ara hattı kapatması üzerine bazı evler ile iş yerleri susuz kaldı. Günlerdir evlerine su gelmediğini dile getiren mahalle sakinlerinden Necmettin Akdeniz, adaletsizliğe karşı Van Valisi Ozan Balcı’ya sorunun çözüm için destek çağrısında bulundu. Akdeniz, “Bizim evlerin önünde geçen sene anayol üzerinde su patlağı meydana geldi. VASKİ ekipleri gelerek bizden malzeme ve onarım parasını alarak tamir yaptılar. Getirdikleri malzeme kalitesiz olduğu için ben o zamanda itiraz ettim. Fakat olayın üzerinde bir yıl geçmeden yine aynı yerden su patlağı meydana geldi” dedi.

Anayoldaki patlağın parası isteniyor
Ana yoldaki su patlağının parasının kendilerinden istemesine isyan eden Akdeniz, “Buradan Sayın valimize sesleniyorum; VASKİ’nin bize dayattığı hukuksuzluğa artık dur desin. Benim bu faturayı ödeme imkanım yok” diyerek çözüm çağrısında bulundu.


Yönetim kurulu kararıyla kesildi
Konuyla ilgili görüştüğümüz VASKİ yetkilileri ise, kesintinin VASKİ yönetim kurulu kararıyla yapıldığına dikkat çekerek, ara bağlantı ücretinin vatandaş tarafından ödenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Haber ve video: Baran Tarhan, Serhat Ece

Serhat News

  • Etiketler : VASKİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER