Geçtiğimiz yıl “Yarım Kalan Bi...
MEBİT

Başkan Durmaz’ın yeni Kitabı “Sürgün” çıktı

Geçtiğimiz yıl “Yarım Kalan Bir Kitap” isimli ilk kitabı basılan Eski Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz’ın 2. kitabı olan “Sürgün” satış noktalarında yerini aldı.

Abone Ol

2022-09-27 12:14:37 | Son Güncelleme : 2024-04-16 20:25:34

Başkan Durmaz’ın yeni Kitabı “Sürgün” çıktı

“Yarım Kalan Bir Kitap” ile yazarlığa adım atan eski Başarılı Belediye Başkanı Murat Durmaz, yeni kitabı “Sürgün” ile okuyucularına yeniden merhaba dedi. Van ve Bölge illerinde Başkanlığı süresince çalışma hizmetleriyle adından sıkça söz ettiren Durmaz’ın Sürgün kitabı raflardaki yerini aldı.

Belediye başkanlığı görevini bitirdikten sonra, hakkında açılan davalardan dolayı Avrupa’ya gitmek zorunda kalan Durmaz, Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Yeni çıkan kitabım da özelikle Eylül ayına dikkat çekiyorum. Kitabımın Eylül ayında çıkması tesadüf değil!” dedi.

Sürgün kitabının önsözünde Murat Durmaz okuyucuya böyle seslendi. “Sonbahar, toprağın uzun süre sonra kana kana içine çektiği yağmur suyuna karşılık, bize cömertçe sunduğu nefis toprak kokusu ile başlar hüznün mevsimi... Vakti geldiğinde dalından kopan yaprakların mevsimidir. Aslında yaşadığınız coğrafyada eylül ayı bazen, solup giden hayatların, kuruyan deryaların da mevsimi olmuştur. Kimine göre aşk, özlediğine, sevdiğine kavuşma, kimine göreyse ebedî bir ayrılıktır sonbahar...

Sonbahar, zamanı dolan yaprakların mevsimidir. Ölüm değil, yeniden doğuşun ilk adımı olsa da yine de hüzündür hissettirdiği... Ve solgundur rengi. Kavuşma öncesi ayrılığın temsili gibi...

Görsel basın, yazılı basın ve sosyal medyada gündem: Mahsa AMİNİ ve İran’daki protestolar/ayaklanmalar..

Mahsa Amini’nin, İran’da özgürlüğün sembolü olmasını ve isminin altın harflerle yazılmasını dilerken, sizlere kitabımda yazdığım birkaç alıntı paylaşmak istiyorum.

S-Ü-R-G-Ü-N

Benimse en çok şaşırdığım; İranlı turist kadınların, sınırı geçtikleri anda başlarındaki örtüyü çıkarmalarıydı. Hepsi değil tabii ama çoğu diyebilirim. Kadınlar derin bir nefes aldılar, örtülüsü de örtüsüzü de. Ve hepsinin yüzü gülmeye başladı…Koca ülkede olmayan inanç özgürlüğü, tur otobüsünün içine sığmıştı.

Birkaç yobaz mollanın kararıyla insanları idam etmek, başı açık kadınları kırbaçlatıp zorla başını örttürmek, onları sosyal yaşamdan izole edip sadece ev işlerinde çalıştırmak mübah mıydı?

Gerçek suçlular astığı astık kestiği kestik ortada dolaşıp, insanlığı yıkıma uğratırken nice günahsız, suçsuz insanlar hayatlarından, özgürlüklerinden oluyordu. “Günah” ve “yasak” sözcükleri, bu zalimlerin ağızlarında anlamını yitirmişti. Çiğneyip çiğneyip atmadıkları tadı kaçmış, eprimiş sakız gibi...

Doğu’dan kaçışın Batı yolunda...

Güneşten kaçar gibi sanki...

Bazen kelimelerin kifayetsizliği kadar kifayetsizleşiyor hayat.

Murat Durmaz Kimdir


Murat Durmaz; 1977 yılında Van'ın Özalp ilçesinde doğdu. Evli, İki kız, bir erkek çocuk babası.

Eğitim dönemini Van Özalp Lisesi’nde sonlandırdı.Daha 14 yaşındayken batı illerinde inşaatlarda çalıştı.

2002 tarihinde, yaşadığı ilçede S.S. 38 No.lu Özalp Minibüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi’ni kurdu.Yaklaşık 700 şoförlük kooperatif üyelerine 2009 yıllarına kadar kooperatif başkanlığı yaptı.

2007 yılında DTP(Demokratik Toplum partisi) Özalp ilçe yönetiminde yer aldı.

2009 yerel seçimlerinde, üyesi olduğu partisi ile seçimlere girdi. Van ili Özalp ilçe belediye başkanı seçildi.

Seçimlerden hemen sonra partisi DTP kapatılınca BDP'de (Barış ve Demokrasi) görevine devam etti.

2012 yılında KCK davalarıyla partisine yönelik tutuklamalarda o da kendi payına düşeni aldı. Belediye başkanıyken bölge belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile beraber tutuklandı. Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bir yıl kaldı.

2013 yılında tahliye olduktan sonra belediye başkanlığı görevine devam etti.

2014 yılında, partisinin ismi (Halkların Demokratik Partisi) HDP olarak değiştikten sonra HDP'de siyasi hayatına devam etti.

Belediye başkanlığı görevini bitirdikten sonra, hakkında davalar açıldı. 2016 yılında, daha önce cezaevinde yattığı davadan 12 yıl ceza aldı.

Avrupa'ya gitmek zorunda kaldı.

Avrupa'da, EC Language School ve ESE Europen of English dil okullarında 2 yıl İngilizce eğitimi aldı. İyi derecede İngilizce konuşur, yağlı boya resim yapar.

VANEKSPRES

  • Etiketler : VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER