TOKİ'den Van ve 13 ilde ev sah...
MEBİT

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Van’da uygun fiyata ev satacak!

TOKİ'den Van ve 13 ilde ev sahibi olmak isteyenler için ucuz fiyatlı daire müjdesi geldi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) uygun fiyatlı ve taksitli daire satışlarıyla vatandaşların yüzünü güldürmeye devam edecek olan TOKİ, kurumun resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, son olarak 14 ilde sıfır daire satışına başlandı. Öte yandan daire satış fiyatı ve satış alternatifleri de kapsamlı bir şekilde listede duyuruldu.

Abone Ol

2022-06-27 17:35:53 | Son Güncelleme : 2024-04-11 05:29:26

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Van’da uygun fiyata ev satacak!

Detaylı satış fiyat ve koşulları TC. Ziraat Bankası AŞ. Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

 

BAŞVURU ŞARTLARI

1) Belirleme Kurası” 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 12:00’ de İdaremizin sosyal medya (FaceBook, Twitter, YouTube ve İnstagram ) hesaplarından canlı yayın ile yapılacaktır. Konut sayısından az başvuru olduğu takdirde “ Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası ” çekilmeyerek, konut seçimi yapılacaktır. Konut Belirleme kurasından sonra Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hak sahipleri tarafından 01 – 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması ve şartları aranacaktır. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

3) Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

4) Konut başvurusu yapılan İlçe (Van/ Tuşba) sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olma şartı aranmaktadır. Yukarıdaki şartları sağlayan başvuru sahipleri, başvuru sırasında “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.

5) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre, 01 - 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında konut seçimi yapan hak sahipleri; peşinat bedelini sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

6) Kura çekilişinde asil hak sahiplerinden sonra 1 adet Yedek Hak Sahibi belirlenecek, sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde, yedek hak sahiplerine 09 – 10 Ağustos 2022 tarihleri arasında Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacaktır.

7) Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5

(yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

8) Konutlar, %10 peşinat 240 ay boyunca aylık sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. İlk dönemsel artış tarihi; teslim tarihini takip eden dönem itibariyle başlayacaktır.

9) Konut alıcıları konutlarını teslimden 1 yıl sonrasına kadar üçüncü şahıslara devredemez.

10) Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Konut alıcısı, Gayrimenkul’ ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

11) Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek ve ilan edilecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

12) Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

13) Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme

(GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

14) Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

15) Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Malulleri (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve

Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanmak İstenmesi Durumunda, Şehit Aileleri,

Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisindeki başvuru sahipleri, ilgili Banka aracılığı ile Şehit Aileleri, Maluller ile

Dul ve Yetimlerine açılacak faizsiz konut kredisinden faydalanacağından, tahsis edilen kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilecek, bakiye borç kalması durumunda 120 ay vade ile madde 10’da belirlenmiş olan artış esaslarına göre ödenecektir. Ancak, belirlenen konutun bedelinin kredi tutarından düşük olması durumunda; satış bedeli dışında kalan masraflar ve vergiler dikkate alınarak kredi ödemesi yapılır ve bu miktar kredi tutarını geçemez.

Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Malulleri (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine

Açılacak Faizsiz Konut Kredisini kullanmaksızın konut başvurusu Yapılması Durumunda,

Kredi hakkından yararlanmaksızın başvuru yapılmak isteniyor ise, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden

“HAK SAHİPLİĞİ” onaylananlardan, konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

İdare gerek görmesi halinde satışa sunulan konutlardan bir kısmını veya tamamını satıştan çekmeye yetkilidir.

Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

İnternet sayfamızda yayımlanan planlar tanıtım amaçlıdır. Konutların brüt ve net m² büyüklükleri satış listelerinde gösterilmiştir. Brüt ve net m² hesabı yürürlükteki son İmar Yönetmeliğindeki kriterlere göre yapılmaktadır. Net m² hesabı sıva imalatının yerinde uygulama kalınlığına göre farklılık gösterebilir.


 

  • Etiketler : TOKİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER