Van’da kitapseverlerle buluşan...
MEBİT

Ramazanoğlu: Van, bölgenin yükselen yıldızı!

Van’da kitapseverlerle buluşan Yazar Yıldız Ramazanoğlu, Şehrivan TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Ramazanoğlu, “Van, bölgenin yükselen yıldızı” diyerek kentin önemine dikkat çekti.

Abone Ol

2022-05-14 01:27:49 | Son Güncelleme : 2024-03-27 07:11:16

Ramazanoğlu: Van, bölgenin yükselen yıldızı!

Van’da kitapseverlerle buluşan Yazar Yıldız Ramazanoğlu, Şehrivan TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Arif Karakaş’ın sunduğu Hal Böyleyken programına konuk olan Ramazanoğlu, kentle ilgili birçok konuya değindi. Deprem de Van’a gelen Ramazanoğlu, Van’ın geliştiğini yalnız hâlâ eksiklerinin de olduğunu dile getirdi. Van’da edebiyat alanında önemli çalışmaların yapılabileceğinin altını çizen Ramazanoğlu, “Van, bölgenin yükselen yıldızı” diyerek kentin önemine dikkat çekti. 

RAMAZANOĞLU: VAN’A BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILMIŞ
Ramazanoğlu, Van Müzesi’ni de gezdiğini ve çok beğendiğini vurgulayarak, “Daha önce geldiğimde depremden önce geldiğimde çok kültürel bir atmosfer vardı. Hiç beklemediğim kadar entelektüel insanlarla karşılaşmıştım. Her zaman Van’ın genel yapısında her zaman okuyan, eleştiren, akılla meselelere yaklaşan bir kitle her zaman var. Bu çok değerli bir şey. Bu şehirde bu kıymet var fakat depremden sonra çok büyük bir yıkım yaşandı. Geldiğimizde enkazları gördük. Çadır evler kurulmuş, prefabrik evler yapılmıştı. Çok acılı konulardan geçerken de gördüm. Bu gelişimde çok şaşırdım. Aradan uzun bir zaman geçti. Müthiş yollar açılmış. Burası gerçekten büyük bir yatırım almış ama yapılması gereken çok daha şey var. Bugün Müzeyi gezdik. Çok beğendim. Birçok insanın gelip gezeceği bir müze. Van’a 2-3 günümü ayıramadığım için çok üzgünüm” dedi.

“VAN’DA EDEBİYAT ALANINDA YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR” 
Edebiyat alanında Van’da çok önemli çalışmaların yapılabileceğini belirten Ramazanoğlu, “Van Edebiyat Mahfili’nin oluşması, İl Kütüphanesi’nin bu faaliyetleri çok kıymetli. Bu faaliyetlerin hepsi emekle oluyor. Hepsini kutluyorum. Van şu anda edebiyat için son derece ilham verici, dünyanın en kıymetli göllerinden bir tanesinin etrafında, Süphan Dağı’nın eteğinde olan bir kent. Bence Van’da edebiyat alanında yapılacak çok şey var. Dünyada böyle bir şey yapılıyor; bir yazara bir oda veriliyor ve o yazar orada yazıyor. Bu Van’da da yapılabilir ve çok önemli bir şey. Başka şehirlerde de yapılabilir bu. Bize de zaman zaman başka ülkelerden böyle teklifler geliyor. Bu neden Türkiye’de olmuyor? Van bu konuda çok yeterli. Biraz daha teşvik etmek, o dayanışmayı sağlamak, okuduğunu paylaşma ortamı sağlamak lazım” şeklinde konuştu.

RAMAZANOĞLU: VAN, BÖLGENİN YÜKSELEN YILDIZI

Ramazanoğlu, Van’ın bölgenin yükselen yıldızı olduğunu dile getirerek, “Lübnan’a gittiğinizde Lübnan ruhu diye bir şeyden bahsedilir. Çok farklı insanların bir arada yaşadığı, çatışmadan dayanışma içinde yaşadıklarını görürsünüz. Aynı şeyi ben Van’da, Diyarbakır’da görüyorum. Van ruhu diye bir şey var. Bunu fark ediyor insan. Farklı insanlar burada bir arada yaşayabiliyor. Gençler kendi bölgelerini de çok iyi tanımalı. Vanlı genç aidiyetini sadece Van üzerinde kurmamalı. Bu aidiyetlerini geliştirilmeli. Van’ın eksikleri var, edebiyat açısından da katedilecek yolu var. Fakat her halükarda Van’ın, bölgenin yükselen yıldızı olduğunu düşünüyorum. Van’ın kendine özgü bir ağırlığı var. İnsanları birleştiren bir yapısı var. Van, doğasını muhafaza etmeli. Her şeyini betonlaştırmamalı” diye aktardı.

 

  • Etiketler : Van Haber VAN EDEBİYAT MAHFİLİ
  • Bu Haberle İlişkili Video Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER