HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı...
MEBİT

HÜDA PAR’ dan VAN TSO’ ya Ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç  Genel İdare Kurulu(GİK) üyesi Ferhat aköz, İl başkanı Av. Rasim Sayğın Van İl Başkanı Rasim Sayğın, beraberindeki partililerle Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (VAN TSO) ziyaret etti.

Abone Ol

2021-11-28 23:04:53 | Son Güncelleme : 2024-04-10 18:32:02

HÜDA PAR’ dan VAN TSO’ ya Ziyaret

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç ve beraberindeki heyet, Van TSO Genel Başkan vekili Fevzi Çeliktaş karşıladı. Ziyaret esnasında Genel olarak dünyayı özelde ülkemizi kavuran küresel ekonomi krizi konuşuldu.

Van TSO Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş ile Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç arasında geçen görüşmede Çeliktaş şunları dile getirdi:"Hedefimizin iş kurup, iş yapan bir toplumun oluşmasıdır. Türkiye'de 5. Genç nüfusa sahip olan ilimizde % 23 ile %26 oranında bir işsizlik söz konusu. Yanı başımızda dış ticareti geliştirebileceğimiz İran, Irak gibi Devletler olmasına rağmen tam anlamıyla faydalanamıyoruz. Bu ülkelerle ticaret faaliyetlerini yeterince gerçekleştiremiyoruz. Öte yandan Van tarım ve turizm alanında da ciddi potansiyele sahip olmasına rağmen ilimizde tarım ve turizm istenilen seviyede değildir." Dedi.

Karşılıklı fikir alışverişi ile davam eden ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Yanaç; şunları dile getirdi: "Aylardır Genel Başkanımızın talimatıyla sokaklarda, caddelerde halkımızın sıkıntıları dinliyoruz. Amacımız hayatı refah seviyesine kavuşturmaktır." Yapılması gereken çok şey olduğunu refah seviyesini yükseltmenin her vatandaşın vazifesi olduğunu dile getiren Yanaç, Yereldeki sorunlarla ilgili olarak da Van İlinin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu bu potansiyelinde en büyük etkenleri turizm ve hayvancılık olduğunu bunların ehil insanlar tarafından yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Van'da doğru bir turizm politikası yapılırsa coğrafyanın turizm merkezi olacağını söyleyen Yanaç NASA'nın uzaydan gördüğünü idarecilerinde görmesi gerektiğini, İran ve Irak ile sınırı bulunan Van ilinin bu denli ticaretinde düşük olmasına sebebiyet veren sorunların idareciler tarafından giderilmesi gerektiğini, ticaretin toplumun menfaatine yarayacak şekilde faaliyete koyulması gerektiğini dile getirdi. Van ilinin Van gölü gibi büyük bir turizm değerine sahip olduğunu ancak bunun gereğince kullanılmadığını dile getiren YANAÇ, ayrıca tarımında başkenti olan Van'ın ehil idarecilere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ziyaret sonrasında TSO Genel Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş NASA’nın uzaydan çekmiş olduğu Van Gölü fotoğrafını Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç’a hediye ettiler.

  • Etiketler : HÜDA PAR Van Haber GÜNCEL VAN HABERLERİ VAN TSO
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.