Her geçen gün artan hayat paha...
MEBİT

Van’da muhtaç aileler için kesmes kuruldu!

Her geçen gün artan hayat pahalılığı, işsizlik ve pandemi ile birlikte artan sorunlar Van’daki yardıma muhtaç aile sayısını her geçen gün artırıyor. Ekonomiyi iki yıl boyunca adeta felç eden korona virüs salgını birçok insanın da işsiz kalmasına neden olurken şu sıralar da ekonomik sıkıntılar durumu daha zor hale getiriyor. Bu anlamda yardımlaşma ve dayanışma da bir o kadar önem kazanıyor. Vakıflar, dernekler ve yardım kuruluşları çalışmalarını hızlandırırken Van Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermes Vanlılar ve İranlılar tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.

Abone Ol

2021-11-27 10:05:18 | Son Güncelleme : 2024-02-20 10:35:18

Van’da muhtaç aileler için kesmes kuruldu!

Pandeminin olumsuz etkileri devam ederken, Van’da da yetim ve muhtaç aileler için kermes düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde düzenlenen kermeste, hayırseverler tarafından getirilen giysi, ev eşyaları, kitap ve ev yemekleri satılıyor. Piyasaya göre daha uygun olan ürünlerin satışını da Van Umut Kervanı üye ve gönüllüleri yapıyor. Van Umut Kervanı tarafından yetim ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermes, Vanlılar ve İranlılar tarafından da yoğun ilgiyle karşılanıyor. 30 Kasım tarihine kadar açık olan kermes hakkında Şehrivan’a bilgi veren Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Turan Boldağ, derneğe bağlı 6 bin 500 kayıtlı ailelerinin bulunduğunu hatırlatarak, bu ailelere periyodik olarak yardım dağıtıklarını ifade etti.

BİNLERCE AİLEYE YARDIM EDİYORLAR

Derneğe bağlı 6 bin 500 muhtaç ailenin olduğunun altını çizen Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Turan Boldağ, bunların birçoğuna yardım edemediklerini söyledi. Boldağ, “İmkanlarımız dahilinde yıl içerinde 2 veya 3 bin muhtaç aileye yardım edebiliyoruz. Bunlar içerisinde işsiz, yetim çocuklar ve yardıma muhtaç herkes yer alıyor. Pandemiyle birlikte artan ekonomik sorunlar, işsizlik ordusunu çoğalttı. Her geçen gün Van’da işsiz sayısında artış yaşanıyor. Bizimde herkese yetişecek bir durumumuz yok. Biz burada sadece köprü görevi görüyoruz. Bu konudaki isteklerimiz hayırsever kardeşlerimizin bize daha çok yardım etmeleri. Hamdolsun bize destek veren hayırseverlerimiz var. Bizde onlardan aldığımız destekleri ihtiyacı olanlara ulaştırıyoruz. Yani ne kadar çok destek verilirse bizde o kadar çok aileye ulaşırız.” Dedi.

“HALKIMIZ VE ESNAFLARIMIZ HAYIRSEVER BİR HALKTIR”

Hayırsever esnaf tarafından gönderilen malzemeleri makbuz karşılığında aldıklarını söyleyen Boldağ, derneğe kayıtlı olan muhtaç ailelere yardımda bulunduklarını belirtti. Bütün yardımları belge ve kayıt karşılığında yaptıklarını dile getiren Boldağ, şunları kaydetti: “Buradaki çalışmalarımız güzel gidiyor. Halkımız ve esnaflarımız hayırsever bir halktır. Her sene rutin olarak bu kermesi yapıyoruz. Ancak iki yıldır pandemiden dolayı iki senedir yapamıyorduk. Bu iki yıl içerisinde inanılmaz derecede muhtaç aile sayısı da arttı. Her yıl sayımız 200-300 civarında artarken, bu yıl daha fazla arttı. Bizler de bu insanların ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek için kermes düzenledik.”

“BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİ KERMESİMİZE BEKLİYORUZ”

24 ve 30 Kasım tarihleri arasında kesmesin açık olacağını vurgulayan Boldağ, “Kermesimize rağbet vardır. Burada yapılan her alışveriş bir yetimin ve muhtaç ailenin ihtiyacını karşılayacak. Sadece Vanlılar tarafından değil İranlılar tarafından da alış veriş yapılıyor. Buradaki malzemelerin fiyatı gayet uygundur. Giyecek, yiyecek satışlarımız vardır. Ev için gerekli olan bütün malzemeleri burada bulabilirler. Burada yapacakları alışveriş hem kendi ihtiyaçlarını giderecek hem de muhtaç olan ailelerimizin ihtiyaçlarını giderecek. Bütün kardeşlerimizi kermesimize bekliyoruz. Allah kermesimizi hayırlara vesile kılsın.” ifadelerini kullandı.

“BU MEMLEKETE ÇOK MAĞDUR İNSANLAR VAR”

Kermesten gelen yardımlarla ailelerin kışlık ihtiyaçlarının karşılanacağını aktaran Boldağ, şöyle devam etti: “25 tane soba aldık ve buradan gelecek gelirlerle daha fazla soba alacağız. Bunun yanında kömür ve odun alıyoruz. Mont ve bot kampanyamız başlamış. Kermesten sonra bunların dağıtımını yapacağız. Yaklaşık 130 tane çocuğumuza da yardımda bulunacağız. Biz 2011 yılından beri bu işi yapıyoruz. Amacımız memlekette yardıma muhtacı olan ve sesi çıkmayan ailelerimize ulaşmaktır. Bu memlekete çok mağdur insanlar var. Ancak kimseye el açmazlar ve biz komşuları sayesinde bunlara ulaşıyoruz. Hepsini tespit ettikten sonra periyodik yadımda bulunuyoruz. Her mevsime uygun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.”

“DERNEĞİMİZE KAYITLI 6 BİN 500 AİLE VAR”

Biz bu dünyaya imtihan için geldik diyen Boldağ, Peygamber Efendimizin ‘Bir hurmanın bir parçasıyla da olsa ateşten korunun’ sözlerini hatırlatarak, şunları anlattı: “Bizim amacımızda muhtaç ailelere yardım etmek ve kendimizi ateşten korumaktır. Her insanın amacı da bu olmalıdır. Derneğimize kayıtlı 6 bin 500 aile var. Yalnız biz bu ailelerin 3 binine imkân sağlıyoruz. İmkân sağladığımız aileleri de öncelikli durumlara göre sıralıyoruz. Örneğin ayağından sakat olan bir kişi engelli maaşı alıyor ama aldığı maaşta yeterli olmayınca biz devreye giriyoruz ve yardımcı oluyoruz.” İfadelerine yer verdi.

HAYIRSERVERLERE YARDIM ÇAĞRISI!

Derneğe yardımlarını eksik etmeyen Esnaf kardeşlerinden bundan sonrada böyle devam etmelerini kaydeden Boldağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Esnaf ve zengin kardeşlerimizden de bizlere ayılık ve yıllık yardımlarının eksik etmemelerini diliyorum. Biz onların adına gerekli kişilere ve yerlere yardımlarını ulaştırıyoruz. Hiç şüpheleri olmadan yardımlarını yapamaya ve yaptırmaya devam edeceğiz. Allah’ın izni ile hiç kimse evsiz, hiç kimse muhtaç kalmayacak şekilde çalışmalarımızı devam edeceğiz.”

 

ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ŞABAN BEYAZSAÇ

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER