Van’da, Dr. Rümesya Şen’in hay...
MEBİT

Van’da gözaltına alınan Yaviç ve Çiçek serbest bırakıldı

Van’da, Dr. Rümesya Şen’in hayatını kaybetmesiyle ilgili basın açıklama yapmak isterken gözaltına alınan Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Hüseyin Yaviç ile TİHV Temsilcisi Sevim Çiçek serbest bırakıldı.

Abone Ol

2021-10-26 00:39:18 | Son Güncelleme : 2024-03-27 17:01:30

Van’da gözaltına alınan Yaviç ve Çiçek serbest bırakıldı

Asistan hekim Dr. Rümeysa Berin Şen'in ağır iş yükü ve çalışma koşulları sonucu Ankara'da bir iş cinayetinde kaybı sonrası Türkiye genelinde yapılan anma eylemlerinin Van'daki adresi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ydi. Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yapmak için toplanan sağlık emekçilerine polis, kentte 2016'dan bu yana Valilik kararıyla süren eylem ve etkinlik yasağını gerekçe göstererek müdahale etti. Polis, müdahale sonrası Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Hüseyin Yaviç ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Temsilcisi Sevim Çiçek'i gözaltına aldı. Yaviç ve Çiçek'in, sağlık kontrolünün ardından Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Yaviç ve Çiçek serbest bırakıldı.

TTB: Yaviç ve Çiçek derhal serbest bırakılmalı
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, yazılı bir açıklama yaparak gözaltılara tepki gösterdi.

Yaviç ve Çiçek'in derhal serbest bırakılmasını talep eden TTB şöyle dedi: "Geçen hafta da aynı gerekçelerle hastane önünde yapılmak istenen '5 dakikada sağlık olmaz' açıklamasına müdahale edilen Van'da 5 yıldır OHAL'in hüküm sürdüğü şartlar daha da gün yüzüne çıkmıştır." Meslektaşlarımız derhal, hemen şimdi serbest bırakılmalıdır. Yasımıza dahi tahammülü olmayan bu yasakçı anlayışa karşı dayanışma ile mücadelemizi büyüteceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır." (BİANET)
 

  • Etiketler : VAN VAN HABERLERİ GÖZALTI TUTUKLU TUTUKLAMA SAĞLIK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER