Van Şoförler ve Otomobilciler...
MEBİT

Başkan Tuğrul'dan akaryakıt zamlarına tepki!

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, şoför esnafının artık dayanacak gücünün kalmadığını belirtti.

Abone Ol

2021-10-21 01:02:27 | Son Güncelleme : 2024-03-14 20:18:03

Başkan Tuğrul'dan akaryakıt zamlarına tepki!

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, son gelen zamlarla birlikte şoför esnafının iş yapamayacak duruma geldiğini ifade etti.

Konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, şoför esnafının büyük sıkıntılar çektiğini belirterek; “Akaryakıta gelen son zamlarla birlikte şoför esnafı büyük bir mağduriyet yaşamaya başladı. Üst üste gelen zamlar ile şoför esnafı artık kontak açamaz duruma geldi. Bir taksi esnafını düşünün, aracına aldığı müşteriden her gün farklı bir fiyat isterse durum ne olur düşünebiliyor musunuz?  Yada bir nakliyeci her zaman aynı fiyatta yük taşıdığı bir yere, daha sonra her gün farklı bir fiyat talebinde bulunursa durum nasıl olacak? Gerisini siz düşünün. Şoför esnafı her gün beni arıyor; “Başkanım battık, Başkanım yok oluyoruz” adamlar haklı. Meydana gelen akaryakıt zamlarına karşı artık dayanacak güçleri kalmadı. Akaryakıtta gelen zamlar, her ürüne gelmiş sayılır. Çünkü her türlü ürün ancak çeşitli nakliyeler sonucunda yerine ulaşabilir. Nakliye farkı ister istemez ürüne yansır. Bu anlamda akaryakıtta gelen son zamlar, herkes gibi şoför esnafını da çok zor durumda bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TUĞRUL: VERGİ MUAFİYETİ İSTİYORUZ
Tuğrul, ancak yapılacak olan bir vergi muafiyeti ile dengelerin sağlanabileceğini belirtti. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul; “Hükümetten talebimiz, şoför esnafımızdan belli bir süreye kadar vergi alınmasın. Akaryakıtta gelen zamlardan etkilenmemek için şoför esnafımızın da büyük talebi vergi muafiyetidir. Pandemiden dolayı 7-8 ay gibi uzun bir süre çoğu servis şoförü esnafımız hiçbir iş yapamadı. Kimi şoför esnafımız aracını kredi ile almıştı. Borç harç içinde. Üstüne üstelik, üst üstte gelen akaryakıt zamları tamamıyla şoför esnafımızı perişan etti. Bu anlamda Hükümetten çağrımız kredilerin ertelenmesi ve ÖTV’nin alınmamasıdır. En azından, bu ekonomik sıkıntılar bitene kadar, şoför esnafımızın vergilerden muaf tutulmasıdır” diyen Başkan Tuğrul, “Temennimiz tüm şoför esnafımızın, önümüzdeki kış sezonunda kazasız belasız bir şekilde hayatlarını idame edebilecekleri bir yaşam diliyoruz” diyerek, kış sezonunda gerekli tedbirlerin alınması konusunda önemli uyarılarda bulundu. (Van Havadis)

  • Etiketler : M.EMİN TUĞRUL ŞOFÖR BENZİN ZAM EKONOMİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER