COVİD-19 Pandemisi nedeniyle u...
MEBİT

Van esnafı, sınır kapısının yeniden açılmasından memnun

COVİD-19 Pandemisi nedeniyle uzun bir süre kapalı kalan ve bu nedenle kentin ekonomisine olumsuz yönde etki eden Kapıköy Sınır Kapısının ilk olarak Türkiye tarafının açılması ve ardından yapılan görüşmeler sonucunda İran tarafının da kapının açılmasına karar vermesi, kent esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı. Esnaflar, kapının açılması ile birlikte İranlı turistlerin kente gelmeye başladığını belirtirken, “İran’dan gelişler arttıkça kent ekonomisinin de canlanmaya başlayacağına inanıyoruz” diyorlar.

Abone Ol

2021-10-19 14:34:55 | Son Güncelleme : 2024-03-30 14:16:27

Van esnafı, sınır kapısının yeniden açılmasından memnun

Konuyla ilgili görüştüğümüz Van esnafı, karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Korona salgını nedeniyle kente İranlı turistin gelmediği dönemlerde çok zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Van esnafı, kapının İran tarafının da giriş çıkışlara açılması ile birlikte yeni bir sürecin başlamasını umut ediyor. Esnaflar, İranlı turistlerin gelmeye başladığından söz ederken, “Bu durum tüm esnafı etkileyecektir. Umut ediyoruz ki kapı bir daha kapanmaz ve İranlı misafirlerimiz kente gelmeye devam eder” yorumunda bulunuyor.

Esnaflar, son dönemde açılıp kapanan ve sonradan yeniden açılması kararı verilen kapının bundan böyle kapanmamasını istiyor.
 

“MEMNUNİYET VERİCİ BİR GELİŞME”

İGS Şal Mağazası sahibi Fatih Gültepe, Kapıköy Sınır Kapısının yeniden açılmasının esnaf açısından olumlu olduğunu söyledi.
Gültepe: “Kapının açılması elbette çok memnuniyet verici bir durum. Çünkü Van piyasası dışarıdan gelen turistlere göre şekillenmişti. Bilindiği gibi mağaza, lokanta, kafeterya ve otel sayıları, İranlıların gelişi de göz önünde bulundurularak arttı. Şimdi İranlı turistler olmadığı zaman bu iş yerlerinin hepsi birden duruyor, iş yapamıyor ve sıkıntıya düşüyor. Bu nedenle kapının yeniden açılması hepimiz için çok memnuniyet verici. Umarız her geçen gün kente gelen İranlı turist sayısında artış olur ve kent esnafı da rahat bir nefes almış olur” dedi.

“SINIR KAPISININ AÇIK OLMASI, KENT EKONOMİSİNE KATKIDIR”

Akmis Pastanesi sahibi Medeni Gümüştaş, Kapıköy Sınır Kapısının çift taraflı hizmet vermeye başlamasının Van esnafını sevindirdiğini söyledi. 
Pandemi nedeniyle uzun bir süredir Van’a İranlı turistlerin gelmemesinden dolayı Van esnafının durgun bir dönem geçirdiğini söyleyen Gümüştaş: “Kapının açılması kent genelinde ekonominin canlanmasına neden oluyor, bu iyi bir gelişme. İranlıların kentimize gelmesi hepimiz için iyi oluyor, çünkü ekonomi canlanıyor, bu da herkese yansıyor” şeklinde konuştu. 

“ESNAFLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK”
Kervansaray Restaurant işletmecisi, genç girişimci Mahsum Şirp ise, sınır kapısına ilişkin görüşlerini şu ifadelerle anlattı: "Öncelikle sınır kapısının açılıp, İran tarafından kapatılması, ardından yeniden açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sınır kapısının açılması, yıllardır olduğu gibi yine birçok fayda sağlayacaktır ilimize. Bunlardan en önemlisi ekonomidir. Hepimizin bildiği üzere koronavirüs ile birlikte kapanan sınır kapısı ve bununla birlikte bizlerin de kapanmaya girmesi hepimizi zor durumlara sokmuştu. Sınır kapısının açılmasıyla Van’a gelecek olan turistler barınma, ulaşım, yemek, alışveriş, eğlence v.b. birçok alanda biz esnafların yüzünü güldürecek. Bir başka iyi yönüne değinecek olursak, Van’ın büyümesi ve tanınmasına katkı demek olacak. Kent olarak her sene biraz daha gelişiyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden biri de buraya gelip gezen, tanıtan turistler diyebiliriz. Sınırın iki ülke insanını ayıran değil, iki ülke halkını birleştiren hatlar olmasını arzu ediyoruz.” 

KAYNAK: PRESTİJ GAZETESİ

  • Etiketler : VAN VAN HABER ESNAF VAN HABERLERİ KAPIKÖY SINIR KAPISI KAPIKÖY TURİZM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER