Trabzon Büyükşehir Belediyesi,...
MEBİT

Trabzon kardeş şehir Van'a dost eli uzattı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehri Van'ın Tuşba İlçesine 'Bedesten Çarşısı' yaptıracak.

Abone Ol

2021-10-14 22:50:32 | Son Güncelleme : 2024-03-16 16:46:40

Trabzon kardeş şehir Van'a dost eli uzattı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce kardeş şehir olduğu Van’ın Tuşba Belediyesine destek vermeye devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuşba ilçesinde yapılacak ‘Bedesten Çarşısı’ için protokol imza töreni düzenlendi.  
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman arasında Bedesten Çarşısı Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuşba ilçesinde Bedesten Çarşısı inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, ilgili daire başkanları ve basın mensupları katıldı.  

DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURMA GAYRETİNDEYİZ  
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu törende yaptığı konuşmada, “Van’ın benim nezdimde ayrı bir önemi var. Orada süre olarak çok uzun olmasa da makul sayılabilecek zaman diliminde hem valilik hem de büyükşehir belediye başkan vekilliği yaptım. Orada Vanlı hemşehrilerimizle, kardeşlerimizle çok iyi bir diyalog kurduk. Bir gönül birlikteliği yaşadık. 1,5 yıl gibi sürede benim gönlümde Van ve Vanlı hemşehrilerim benim gönlümde çok güzel izler bıraktılar. Bizim irtibatımız hiç kesilmedi. İnşallah ömür boyu da kesilmeyecek. Ama şahsi ilişkilerimizin ötesinde şehirler arasında da bir dostluk ve kardeşlik köprüsü kurma gayreti içerisindeyiz. Bu manada Tuşba ilçemiz, Van’ın Urartulardan kalan eski ismidir. Bu manada o bölgenin çok önemli yerleşim yeridir. Tarihi Van Kalesi ve onun eteklerinde kurulan şehirdir Tuşba. Güneşin şehridir aynı zamanda anlam olarak” dedi.  

EN İYİ PROJE ÖDÜLÜ ALDI  
Tuşba Belediyesiyle kurulan kardeşlik hukuku çerçevesinde Tuşba ilçesinde bir ihtiyacı karşılamak üzere Bedesten Çarşısı inşa edeceklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi sadece Trabzon’da değil, başka yerlerde de elinden geldiğince projeleriyle, yatırımlarıyla var olmaya gayret ediyor. Kardeş belediye ilişkisi içerisinde Tuşba’ya Trabzon’dan bir dost eli, bir kardeş eli uzattık. Bedesten Çarşısı Projesi esasında bu geçtiğimiz hafta Tarihi Kentler Birliği’nde en iyi proje ödülü aldı. Bu önemli bir ayrıntı. Yöresel mimarinin tam anlamıyla var olduğu, hakikaten görsel ve estetik anlamında çok değerli bir proje. Kısa zamanda ihale günü alıp burayı tamamlayıp, hizmete açalım” ifadelerini kullandı.  

AKMAN: BİZLER İÇİN BÜYÜK ESERLER BIRAKTINIZ  
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ise, “Bizim için büyük eserler bıraktınız. Bu eserlerden biri Van’ın en büyük ihtiyaçlarından olan ‘Arıtma Tesisi’ 2 ay önce faaliyete geçti. Artı bunun yanında geri dönüşüm atık sistemi sizlerin döneminde yapıldı. Bunu birkaç gün öncesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımızın gelişinde toplantıda da dile getirdim. Doğusunda çöp yığınları, batısında ise arıtma olmadığı için gelişigüzel göle dökülen kanalizasyon sularından en çok etkilenen Tuşba ilçesiydi. Bundan dolayı ben size şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. 59 mahalle statüsünde olan köy ve 10 tane de mezrası olan ilçeyiz. Ağırlıklı olarak kırsal bir ilçeyiz. Buradaki tüm köylerimizin ana yollarını sıcak asfalt yaparak halkımızın hizmetine sunmanız gurur verici bir şey. Belediye Başkanı olarak şahsımın bundan çok etkileneceğimi biliyordum. Rabbim sizden razı olsun. Beni o dertten kurtardınız. Şehrimize çok büyük yatırımlarınız oldu. Şahsım ve ilçem adına hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

KAYNAK: HABER61.NET

  • Etiketler : TRABZON Van Haber VAN VAN HABER TUŞBA TUŞBA BELEDİYESİ SALİH AKMAN BEDESTEN ÇARŞI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER