Vangölü Aktivistleri Derneği B...
MEBİT

Erdoğan Özel: Adalarımızı tanıtmak istiyoruz

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü’ndeki adalara yönelik gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin olarak, “Adalarımız maalesef bilinmiyor. Bu tür etkinliklerle adalarımızı tanıtmak ve buralardaki tarihi eserlerin korunması ve turizme kazandırılmasına vesile olmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Abone Ol

2021-09-21 13:13:49 | Son Güncelleme : 2024-03-27 15:06:02

Erdoğan Özel: Adalarımızı tanıtmak istiyoruz

Şimdiye kadar daha çok Akdamar ve Çarpanak adasına yönelik farkındalık etkinlikleri yapan Vangölü Aktivistleri Derneği, bu kez Van Gölü’nde bulunan en büyük adayı seçti. Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde, Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliği ile önceki gün, “1. Adır Adası Yüzme Festivali” adı altında bir etkinlik düzenledi. 

 

2 KİLOMETRE YÜZDÜLER

“Uluslararası Kıyı Temizliği” günü dolayısıyla aynı zamanda adada çevre temizliğinin de yapıldığı etkinliğe Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) de destek verdi. 
Bir araya gelen 50 dolayında yüzücü, alınan önlemler altında kıyıdan adaya yaklaşık 2 kilometre yüzdü.

 

EN BÜYÜK ADA

Adır adasına yönelik gerçekleştirilen etkinliği gazetemize değerlendiren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, dernek olarak amaçlarının Van Gölü’ndeki her bir adayı tanıtmak ve turizme kazandırmak olduğunu söyledi. 


Van Gölü’nde 4 ada bulunduğunu ve her birinin binlerce yıllık tarih ve doğal güzellik taşıdığını belirten Özel, “Adır Adası, Van Gölü’nde bulunan 4 büyük adanın en büyüğü. Diğer adalarda olduğu gibi burada da bin yıllık bir tarih var, doğal güzellik var. Turizm potansiyeli çok yüksek bir yer” dedi.

 

TANITIM VE RESTORASYONA DİKKAT ÇEKTİ

Van Gölü havzasında turizmin biraz daha ivme kazanması için Van Gölü’ndeki adaları değerlendirmek gerektiğine işaret eden Özel, “Biz dernek olarak böyle bir gayretin içindeyiz. Şimdiye kadar özelikle Akdamar adasını tanıtmaya ve yansıtmaya çalışmışız, ama diğer adalarımız da tanıtılmaya muhtaç. Onlar da Akdamar gibi Çarpanak gibi önemli tarihi kalıntıları, gezilip görülecek mekânları ve masmavi gölün ortasında olağanüstü bir doğal güzelliği barındırıyorlar. Biz bu tür etkinliklerimizi diğer adalarımıza da yayarak, iyi bir tanıtıma ve burada bulunan tarihi yapıların restorasyonuna ve turizme kazandırılmasına vesile olmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

“BİZDEN SONRA GELENLERİ DE DÜŞÜNMELİYİZ”
Van Gölü’nün ve içindeki adaların Van ve bölge için bulunmaz bir nimet olduğunu ve bu nimetin gelecek kuşaklara aktarılması için herkesin çaba içinde olması gerektiğini ifade eden Özel, “Sadece biz buralarda yaşamayacağız, bizden sonra gelecek kuşaklar olacak. Onlara bu güzellikleri en iyi şekilde bırakmamız gerektiğine inanıyorum. O nedenle biz dernek olarak Van Gölü ve içindeki adalar başta olmak üzere Van’daki bütün tarihi ve doğal güzellikleri tanıtım eksenli aktivitelerle öne çıkarmak istiyoruz. Önceki gün de Adır adasında bunu yaptık ve bu tür etkinliklerimiz bundan sonra da sürecek” diye kaydetti.  

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ ERDOĞAN ÖZEL VAN GÖLÜ AKTİVİSTLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER