Van Gölü Havzasında Tur Operat...
MEBİT

İş kadınları, tur için bölgeyi seçti; Van Gölü Havzası buluşması

Van Gölü Havzasında Tur Operatörü olan Ayanıs Tur organizasyonu ile Türkiye’nin önemli iş kadınları ve aileleri, 1 hafta sürecek tur için Van Gölü havzasında buluştu. Ayanıs Tur Sahibi Abdullah Tunçdemir, “Bunlar Van’ımız için, bölgemiz için birer turizm elçisidir. Zaten turu düzenlerken bizim amacımız da buydu” dedi.

Abone Ol

2021-09-16 11:24:41 | Son Güncelleme : 2024-04-03 11:46:16

İş kadınları, tur için bölgeyi seçti; Van Gölü Havzası buluşması

Özellikle pandeminin ortaya çıkması ile birlikte kültür turları anlamında son zamanlarda sıkıntılı günler yaşayan Van Gölü havzasına önemli bir tur düzenlendi.


Van’ın Tur Operatörü acentelerinden biri olan Ayanıs Tur, Kıbrıs ve Türkiye’nin farklı illerinden önemli iş kadınları ve ailelerini Muş, Bitlis ve Van illerini kapsayacak şekildeki tur için Van Gölü havzasında buluşturdu.


13 Eylül günü Muş’ta başlatılan tur Bitlis ile devam edecek, Van’daki gezi programı ardından bir akşam da Van oturma gecesi yapılacak, 18 Eylül günü de Van’da düzenlenecek gala gecesi ile tur son bulacak.

 

20 KİŞİLİK BİR GRUP

Turla ilgili bilgi veren Ayanıs Tur sahibi Abdullah Tunçdemir, gelen grubun Türkiye’nin en büyük VİP grubu olduğunu söyledi.
Tur grubunun 20 kişiden oluştuğunu belirten Tunçdemir, şu bilgileri verdi:

“Bu grup Kıbrıs, İstanbul, İzmir ve Kayseri’den geliyor. Zengin ve popüler iş kadınları ve ailelerinden oluşuyor. Van Gölü havzasını tercih ettiler. 5 gün 4 gece doyasıya Van Gölü havzasında gezecekler. 13 Eylül’de başlattık turu. Muş Ovası, Murat nehri, Bitlis Beş Minare, Nemrut krater gölü, Ahlat Selçuklu mezarlığı, Adilcevaz ve Erciş’teki tarihi ve doğal yerler, Van Kedi Evi, Van Kalesi, Van Müzesi, Eski Van Şehri, Tuşba Van Evleri, Edremit Kız kalesi, Akdamar Adası, Çavuştepe, Hoşap Kalesi gezecekleri yerlerden oluşuyor.”

 

“ESNAFA KATKILARI OLACAK” 

Gelen grubun, yapacağı alışverişle ve diğer harcamalarla Van esnafına katkı sağlayacağını ifade eden Tunçdemir, “Van Oturma Gecesi’nde, bir gece eğlenecekler. Kültürümüzü, müziğimizi tanıtacağız. Yöresel yemeklerden ve Van Kahvaltısı’ndan tadacaklar. Tarihi yerleri, doğal güzellikleri görecekler. Gümüş, halı, yöresel ürünlerden satın alacaklar. Otellerimizde kalacaklar. Kısacası, esnafımıza katkıda bulunacaklar. Bölgede turizm geliştikçe bu katkı da devam edecek” dedi.

 

GALA GECESİ

Gelen misafirler için son olarak bir gece düzenleyeceklerini, ardından da uğurlayacaklarını ifade eden Tunçdemir, şunları kaydetti:
“Son gece de bir gala gecesi ile turumuzu sonlandıracağız. Bunlar birer turizm elçisi gibi olacak. Bizim amacımız da zaten buydu. Gittiklerinde havzayı anlatacaklar, buradaki güzellikleri, burada görülmesi gereken yerleri anlatacaklar. Bu çok önemli bir şey…”

 

“TURUN DEVAMI OLACAK”

Grubun Van Gölü Havzasına yönelik turunun gelecek sezon da süreceğini, Van Balığı (İnci Kefali ) göçü sırasında grubun tekrar Van Gölü havzasına geleceğini belirten Tunçdemir, “İnci Kefali turu için de aynı grup ve daha geniş sayıda Mayıs-Haziran aylarında yine Van’a gelecekler. Erciş bölgesinde balığın göçünü izleyecekler. Yine havzada önemli turistik mekanları gezecekler” bilgisini verdi.

 

MEMNUN KALDILAR

Tura katılanlar da grup yazışmalarında memnuniyetlerini ifade ettiler. 
Tur Rehberi ve Turizmci Özge Ersu, Ayanıs Tur whatsap grubuna şunları yazdı:

“40 seneye yaklaşan meslek yaşamımda yüzlerce amatör, yarı amatör, profesyonel veya çok kurumsal seyahat acentesi ile çalıştım veya çalışmak durumunda kaldım. Şu ahir ömrümde, mesleğimin son yıllarında nihayet eksiksiz, hatta fazlası olan mükemmel bir tur acente ve dosyası ile karşılaştım, çok teşekkür ederim.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI

  • Etiketler : VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER