Van Altı Nokta Körler Derneği...
MEBİT

Pandemi koşullarında görme engelliler sorunlara çıkış yolu arıyor

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, hem pandemi nedeniyle hem yaşadıkları maddi sıkıntılar karşısında dernek faaliyetlerini gerçekleştirmede zorlandıklarını söyledi.

Abone Ol

2021-07-30 10:22:28 | Son Güncelleme : 2024-03-27 23:22:02

Pandemi koşullarında görme engelliler sorunlara çıkış yolu arıyor

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl Van’da düzenlenmesi kararlaştırılan Görme Engelli Futsal 1. Lig Müsabakaları Van Altı Nokta Körler Derneği’nin ev sahipliğinde Eylül ayında gerçekleştirilecek.Dernek yöneticileri bir yandan iyi bir ev sahipliği için çabalarken, bir yandan da hali hazırdaki faaliyetleri için hazırlık yapıyor.  Engelliler hem pandemi nedeniyle hem de maddi anlamda yaşanan sıkışıklık nedeniyle bazı faaliyetlerini de ertelemek zorunda kaldı.

 

BÜYÜKŞEHİR İLE GÖRÜŞME 

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, futsal müsabakalarına ilişkin olarak Van Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini söyledi.
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu yetkililerinin daha önce Van’a gelerek Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile görüştüklerini hatırlatan Bor, şöyle dedi:
“Büyükşehir Belediyesi ile bugün bir görüşme gerçekleştireceğiz. Eylül ayında burada futsal müsabakalarına ev sahipliği yapacağız, bunun için de belediyenin bize katkısının ne olacağını netleştirmemiz lazım. Önümüzü görelim ki yarın zor duruma düşmeyelim. Federasyon yetkilileri Van’a geldiklerinde Vali bey ile görüşmüşlerdi, o zaman yardım sözü verilmişti. Biz de ilgili daire başkanıyla görüşüp araç, yemek ya da başka ne tür destek verilecekse onu netleştirmeye çalışacağız. Sahayı Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile hal edeceğiz, şu anda en önemli sorun yemek ve ulaşım.”

 

GOALBALL MÜSABAKALARI

Önlerinde bir de goalbal müsabakaları olduğunu söyleyen Bor, “15-20 Ağustos tarihlerinde de Konya Karaman’da goalball yükselme müsabakaları var, bir de oraya katılacağız. Bunun için de çalışmalarımız var. Dört belediyeye dilekçe vermiştik yardım konusunda ama şimdiye kadar bize bir geri dönüş olmadı. Ne yapacağımızı şu anda kara kara düşünüyoruz, inşallah ona da bir çare buluruz bu arada” diye konuştu.

 

GEZİ PROGRAMI ERTELENDİ

Dernek üyeleriyle birlikte bir süre önce gezi programı hazırladıklarını ancak bu programı ertelemek zorunda kaldıklarını anlatan Bor, “Antalya’ya bir gezi programımız da vardı, onu da bu müsabakalar nedeniyle ertelemek zorunda kaldık, ancak Ekim ayında gerçekleştirme durumumuz olabilir. Bunun için de halen oradaki otellerle görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. 

 

PANDEMİ VE MADDİ SORUNLAR  

Dernek çalışmalarına maddi zorluklar kadar pandemi ve başka sorunların da olumsuz yansıdığını belirten Bor, şunları söyledi:
 “Van’da pandemi de bu aralar yükselmiş, bu da ayrıca bizi kaygılandırıyor. Hem maddi zorluklar hem pandemi olayı bizi zorluyor. Tabi bir de caddelerin yenilenmesi durumu var, o da en çok biz görme engellileri etkiliyor. Eski alışık olduğumuz yerlerden artık yayan geçemiyoruz, o da ayrı biz sorun şu anda bizim için ama kısa sürede yol meselesinin hal olacağını düşünüyoruz. Fakat genel olarak dernek çalışmalarında bu dönem çok daha fazla zorluk çekiyoruz.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI

  • Etiketler : GÖRME ENGELLİ Van Haber VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER