Van’da yaşayan Necmettin Direk...
MEBİT

Vanlı çiftçinin kurduğu teleferik ilgi odağı oldu

Van’da yaşayan Necmettin Direk’in bahçesine geçişi kolaylaştırmak için kurduğu teleferik ilgi odağı oldu. Basının gözdesi olan teleferik, gelin damatlarında uğrak yeri oldu.

Abone Ol

2021-07-28 00:04:20 | Son Güncelleme : 2024-04-14 15:36:27

Vanlı çiftçinin kurduğu teleferik ilgi odağı oldu

Gazete Aktüel'den Fatma Polatcan'ın haberi: Van’ın Edremit İlçesine bağlı Kurubaş Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Necmettin Direk ulaşımını kolaylaştırmak için köye teleferik sistemi kurdu. Evi ve bahçesi farklı yerlerde bulunan Direk’in, komşuları tarafından geçiş yolu kapatıldı. Direk tüm yolları kapanınca çözümü teleferikte buldu. Karadeniz’e yaptığı bir ziyareti sırasında teleferik sistemiyle tanışan Direk, arkadaşıyla irtibat kurdu. Direk sistemi kurduktan sonra bir anda ilgi odağı haline geldi. Basının sık sık haber yapmak için uğradığı teleferik son zamanlarda evlenen çiftlerinde ilgi odağı konumuna geldi.

 ‘Fikir Karadeniz’e yapılan bir ziyaretten çıktı’

Teleferik sistemini kurduktan sonra karşıdan karşıya geçişinin kolaylaştığını belirten Direk, o süreci şöyle anlattı:

“Buradan hem çay geçiyor hem de dere yatağı. Kendi arazimin kolaylığını sağlamak için teleferik yaptım. Burada eskiden yolumuz vardı. Bazıları araziye giden yolu kapattı. Yol da kesilince 1 saatte tarlamıza ulaşamıyorduk. Ulaşımı kolaylaştırmak için teleferiği düşündüm. Trabzon’a gidip teleferik sistemini görmüştüm. Van’da birkaç tane asansörcüye sordum. Güvenemediler, malzeme vermediler. Rize’de bir dostumla irtibat kurdum. Malzemesini orada yapıp getirdim. Onlarda gelip keşif yaptılar burada. Direkleri kendi imkânlarımla kurdum.”

‘Herkes sevindi’ 

Köylülerin de teleferik sisteminden yararlandığını açıklayan Direk, teleferikte geçen bir olayı da anlattı. Direk, “Herkes sevindi, tebrik etti. Köylüler de teleferiği kullanıyor. Hatta vaktinde yolumu kapatanlar da kullanıyor. Geçen gün teleferikte evlilik teklifi yapan oldu. Teleferiğe halı serdiler, hazırlık yaptılar. Genç, sevgilisine evlilik teklifi yaptı” diye konuştu.

  • Etiketler : TELEFERİK NECMETTİN DİREK ÇİFTÇİ SADIK YALSIZUÇANLAR KURUBAŞ VAN VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER