Matbaa sektörü, 1 Haziran itib...
MEBİT

Van'daki matbaalarda 'davetiye' yoğunluğu!

Matbaa sektörü, 1 Haziran itibariyle yasakların kalkması ve hayatın normale dönme sürecinin başlamasıyla iş yoğunluğu yaşamaya başladı. Özellikle düğün kısıtlamalarının belli kurallar çerçevesinde gevşetilmesi ile birlikte, matbaalarda davetiye konusunda talep yoğunluğu oluştu.

Abone Ol

2021-06-09 22:54:47 | Son Güncelleme : 2024-04-10 10:41:42

Van'daki matbaalarda 'davetiye' yoğunluğu!

Matbaa sektörü, normalleşme süreci ile birlikte düğün, nişan, söz kesimi ve benzeri etkinliklerin belli kurallar çerçevesinde başlamasıyla, bu aralar yoğun bir mesai içine girmiş durumda. Son günlerde yaşanan yoğunluk ise matbaacıların hem yüzünü güldürüyor hem de siparişlerin yetişmesi noktasında yoğun bir beden gücünü harcamalarına sebep oluyor. Gelen siparişlerin yetişebilmesi için sabah erken saatlerde iş başı yapan matbaacılar, akşam geç saatlere kadar makine başında durarak baskı yapıyor.

1 Haziran tarihinde başlayan yeni normalleşme süreci öncesi sipariş almaya başladıklarını söyleyen matbaacılar, düğün ve benzeri organizasyonların tarihlerinin netleşmesiyle baskı sürecine girdiklerini söyledi. Genellikle davetiyelerin 300 ila 700 adet arası sipariş edildiğini belirten esnaf, fiyatların ise 70 TL’den başladığını kaydetti. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz 4Renk Matbaa sahibi Naim Nar, son bir haftadır işlerinde yoğunluk yaşandığını söyledi. Naim Nar; “1 yıldan fazladır durgun olan düğün sektörü normalleşme sürecinden sonra  1 haftadır yoğunluk yaşıyor. Bizler de davetiye siparişlerinde yoğunluk yaşıyoruz. Böyle devam etmesini umuyoruz. Uzun zamandır matbaa piyasası durgunluk yaşıyordu, hayırlısıyla inşallah pandemi biter de insanlar normal hayatlarına devam eder. Gerçekten çok sıkıntılar yaşadık, gerek halk olarak gerekse esnaf olarak sıkıntılı günler geçirdik. Dileğim sağlıklı, huzurlu, beraber nice güzel günlere ve yıllara inşallah. Düğün ve benzeri organizasyonların siparişlerini 1 Haziran öncesi almaya başlamıştık, şimdi ciddi bir talep var. Davetiye sayıları düğün sahiplerinin isteğine göre değişiyor, yani bizim bölgelede davetiye adeti 300 ile 700 adet arası değişiyor. Fiyat aralıkları da 100 adet için 70 TL'den başlıyor 800 TL'ye kadar çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Prestij Gazetesi

  • Etiketler : DAVETİYE MATBAA Van Haber VAN VAN HABER OFSET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER