Doğu Sanayi ve İş Dünyası Fede...
MEBİT

DOĞUSİFED’den Tam kapanmada 'destek paketi' açıklaması

Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) Başkanı Müslüm Erbay’dan Tam Kapanmada ‘Ekonomik Destek’ Açıklaması.

Abone Ol

2021-05-16 23:21:35 | Son Güncelleme : 2024-03-26 20:13:46

DOĞUSİFED’den Tam kapanmada 'destek paketi' açıklaması

DOĞUSİFED’den yapılan açıklamada, Türkiye dâhil tüm dünyada yayılan korona virüs salgınının, Türkiye ekonomisine etkileri ile alınması gereken sosyo-ekonomik tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Korona virüs, hayatımızın her alanını etkilemeye devam ediyor. Aksayan üretim, değişen tüketim alışkanlıkları, hammaddeye ulaşım zorluğu, lojistik kısıtlamaları, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, fiyat artışları ve artan rekabet koşulları Ülkemizde sosyo-ekonomik anlamda ciddi bir risk oluşturduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde, bugüne kadar Korona virüs Tedbirleri kapsamında alınan öncelikli önlemlerin birçoğunun (yeterli ya da yetersiz) gerek Korona’lı yeni sürecin deneyimi açısından, gerekse de halk sağlığı konusundaki tereddütler adına normal olarak değerlendirilebilir. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen sosyo-ekonomik alanda reel tedbirlerin alınması elzemdir.

Salgından etkilenen birçok ülkede gözlendiği üzere, salgının yarattığı ciddi bir ekonomik etki de söz konusu. Bununla birlikte, yine salgından etkilenmiş diğer ülkelere bakıldığında, daha kesin ve etkili sosyo-ekonomik tedbirlerin 1 ila 4 ay arasında değişen bir sürede alınmış olduğu görülüyor.

Türkiye'de 82 milyonu ilgilendiren reel tedbirlerin alınması, kısa ve orta vadeli stratejilerin ivedilikle hayata geçirilmesi, kritik önem taşıyor. Bu noktada, hükümete olduğu kadar iş dünyası örgütlerine, iş dünyası liderlerine ve duyarlı vicdanlara(yardımların gerçek sahiplerine ulaşması için feragat edenler) da önemli görevler düşüyor. Sosyo - ekonomik tedbirlerin alınması, hükümet ve iş dünyasının ortak hareket etmesi ve örnek uygulamaların paylaşılması, yaşanan krizin etkilerinin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır."

Koronalı sürecin hayatımızın bir gerçeği olduğunu kabullenmek zorundayız. Bu sürecin 1-2 yıl daha etkisini sürdüreceğini düşünüyoruz.

“ Bundan sonra, alınacak tedbirler kritik önem taşımaktadır. Alınacak her bir karar tüm detaylarıyla ele alınmalı verilen kararlar, kısmi ya da tam kapanma (sokağa çıkma yasakları) uygulanabilir olmalıdır. DOĞUSİDED Başkanı / Müslüm Erbay  açıklamanın devamında Özet olarak, bundan sonraki süreçlerde, sokağa çıkma yasağı kararları verilirken,

Her bir vatandaşa kayıtsız şartsız 1.000TL destek verilmesini, 

Destek almak istemeyenlerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasını, 

Bu uygulamadan sonra denetimler artırılmasını, 

Yasağa uymayanlara, idari para cezası yerine, verilecek 1.000TL desteğin kesilmesini öneriyoruz. 

Bu durumda, Ülkemizde beklenenden daha hızlı bir şekilde küresel salgının yaralarını sarabileceğini, verilecek desteklerin toplumun her kesimine özellikle kayıt dışı çalışanların cebini ısıtacağını ve piyasalara gerecek olan bu para girdisi ile iç piyasanın canlanacağını, ilaveten bir motivasyona neden olabileceğini düşünüyoruz.“ denildi.

KAYNAK: Vanekspres

  • Etiketler : DOĞUSİFED MÜSLÜM ERBAY EKONOMİ TAM KAPANMA VAN VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER