Hayatın Renkleri Solmasın Dern...
MEBİT

Sosyal Hizmet Uzmanlarına plaket verildi

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından, kurum bünyesinde çalışma yürüten 5 Sosyal Hizmet Uzmanına “Dünya Sosyal Hizmet Günü” dolayısıyla plaket verildi.

Abone Ol

2021-04-07 09:40:01 | Son Güncelleme : 2024-04-10 18:29:13

Sosyal Hizmet Uzmanlarına plaket verildi

Dünya çapında sosyal hizmet uzmanlarının ortak mesajlarını iletmek için bir araya geldikleri Dünya Sosyal Hizmet Günü, 1983 yılından bu yana her yıl kutlanıyor. Bu yılın teması ise, ‘Ubuntu’…
‘Ubuntu’ kelimesi Güney Afrika’nın yerli halklarından geliyor ve dönemin Cumhurbaşkanı Nelson Mandela tarafından dünya çapında popüler hale getirilmiş. Bu kelime, küresel dayanışma ihtiyacına değinilerek yerel bilgi ve bilgeliği vurguluyor. 

 

GÜN DOLAYISIYLA PLAKET

Madde bağımlılığı ve kullanımına karşı Van’da faaliyet yürüten Hayatın Renkleri Solmasın Derneği de gün dolayısıyla kurum bünyesinde çalışan 5 Sosyal Hizmet Uzmanına plaket verdi.
Plaketleri takdim eden Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, “Sosyal, psikolojik ve fiziksel bakımdan toplumun en sancılı kesimlerine hizmet veren ve mesleğe gönül veren tüm sosyal hizmet uzmanlarının ve sosyal hizmet ailesinin gününü kutluyoruz.” dedi. 

 

SOSYAL HİZMETİN ÖNEMİ

Sosyal Hizmet alanında yapılan çalışmaların önemine değinen Turğut, şunları söyledi:
“Hayat sürecindeki çocukluk, yaşlılık, engellilik, hastalık gibi biyolojik gerçekler, çoğu zaman başkalarının yardımına muhtaç bireyleri doğurmaktadır. Bu bireylerin temel ihtiyaçlarının giderilmesinin yanında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için toplumun yardımına gereksinimleri vardır. İşte, Sosyal Hizmet de daha insancıl ve adil bir toplum yaratmak için, insanların karmaşık sosyal problemlerini çözme kapasitesini artırmaya adanmış bir meslektir.”

 

PANDEMİ SÜRECİ VE BİRLİK BİLİNCİ

Pandemi sürecinde insanların daha çok birlikte hareket etmeye ve ortak kararlar almaya muhtaç olduğunu ifade eden Turğut, şunları kaydetti:
“Bu yıl Pandemi sürecinde olduğumuz için hem sosyal hem ekonomik hem de sağlık ve çevresel açıdan çeşitli risklere daha fazla açık, zor bir dönemden geçiyoruz. Küresel dayanışmaya, birlik bilicine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Sosyal hizmet uzmanlarını tüm insani destek ve hizmet alanında çalışan profesyonelleri, kurumları ve geleceği önemseyen herkesi bizden sonraki nesiller için birlikte dünyayı değiştirebilecek bir dayanışmaya çağırıyoruz. Her zaman yanımızda olan değerli Sosyal Hizmet Uzmanlarımız iyi ki varlar…”

Prestij Haber: Adil HARMANCI

  • Etiketler : VAN HABER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER