Bakan Karaismailoğlu, Van Feri...
MEBİT

CHP'li Vekil Mahmut Tanal Sordu, Bakan Karaismailoğlu açıkladı

Bakan Karaismailoğlu, Van Ferit Melen Havalimanını kullanan yolcu sayısını, uçak trafiğini ve haftalık tarifeli sefer sayısını açıkladı!

Abone Ol

2022-12-04 22:44:09 | Son Güncelleme : 2024-03-28 06:11:51

CHP'li Vekil Mahmut Tanal Sordu, Bakan Karaismailoğlu açıkladı

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 2 yılda Van Ferit Melen Havalimanını tercih eden yolcu sayısını, haftalık tarifeli sefer sayısını ve uçak trafiğini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Van Ferit Melen Havalimanı’ndan yapılan uçak seferlerine ilişkin Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vermişti. Bakan Karaismailoğlu, Tanal’ın sorularını yanıtladı.

KARAİSMAİLOĞLU: HAFTALIK 81 TARİFELİ SEFER DÜZENLENMEKTE

Bakan Karaismailoğlu verdiği cevapta, “Havalimanlarına düzenlenen seferlerin çeşitliliği, sayıları, fiyat uygulamaları ve zamanları bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak havayolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda havayolu kuruluşlarınca belirlenmekte olup, havayolu kuruluşlarınca uçuş başvurusu yapılması halinde, başvurular ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca değerlendirilmeye alınmaktadır” dedi.

“3 MİLYON 190 BİN 909 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ”

Karaismailoğlu, 2020-2022 yılları arasında 3 milyonda fazla vatandaşın Van Ferit Melen Havalimanı’nı tercih ettiğini açıklayarak, “Van Ferit Melen Havalimanından; İstanbul, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Trabzon ve Adana Havalimanlarına haftalık 81 tarifeli sefer düzenlenmekte olup, 2020-2022 yılları arasında iç ve dış hatlarda toplam 40 bin 901 uçak trafiği gerçekleşmiş ve toplam 3 milyon 190 bin 909 yolcuya hizmet verilmiştir” ifadelerini kullandı.

BAKAN TANAL, VERDİĞİ ÖNERGEDE NE SORMUŞTU?

Tanal, Bakan Karaismailoğlu’na şu soruları sormuştu: “Van Ferit Melen Havalimanında bir günde yapılan yurt içi sefer sayısı kaçtır? Vatandaşlarımız Van Ferit Melen Havalimanı Havalimanından hangi illere direkt uçuş yapabilmektedir? Van Ferit Melen Havalimanından bir günde, sayıları ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi illere, hangi havalimanlarına direkt uçuş seferi bulunmaktadır?”

TANAL: HANGİ HAVALİMANLARINA DİREKT UÇUŞ SEFERİ BULUNMAKTADIR?

“Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi döneminde dahi Van Ferit Melen Havalimanı’nda bir günde yurt içinde takriben 15 uçuş seferi bulunuyorken işbu önerge tarihi itibarıyla günlük uçuş sayılarını 8-9’a düştü iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise uçuş sayısındaki azalmaların gerekçesi nedir?”

“GÜNLÜK UÇUŞ SAYILARINI 8-9’A DÜŞTÜ İDDİALARI DOĞRU MUDUR?”

“Van Ferit Melen Havalimanından Adana Şakirpaşa Havalimanına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde bulunan Ercan Havalimanına direkt uçuş bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise gerekçesi nedir? Adana ve Kıbrıs’a seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Bakanlığınızca bir çalışma yapılacak mıdır? Yapılacaksa Van ilinden Adana ve Kıbrıs’a direkt uçuşlar hangi tarihte başlayacaktır? Böyle bir çalışma yapılmayacaksa gerekçesi nedir?”

“UÇUŞ SAYILARININ ARTIRILMASINA VE FARKLI LOKASYONLARA UÇUŞ BAŞLATILMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPILACAK MIDIR?”

“Bakanlığınıza Van Ferit Melen Havalimanı’nda uçak sefer sayılarının azlığı ve fahiş bilet fiyatları ile ilgili olarak bir şikayet iletilmiş midir? Van’da ikamet eden vatandaşlarımızın direkt uçuş bulunmamasından dolayı İstanbul, Ankara gibi büyük illerin havalimanlarından aktarma yapmak zorunda kalmaları nedeniyle katlanan uçak bileti fiyatları karşısında Bakanlığınızca herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır? Uçuş sayılarının artırılmasına ve farklı lokasyonlara uçuş başlatılması için bir çalışma yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Yapılmayacaksa gerekçesi nedir?”

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : Van Haber VAN MAHMUT TANAL HAVALİMANI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER